Miért élünk, ha egyszer minden véget ér?
Megszületünk, utána növekedünk, elmúlik a gyermekkor, az iskolák, a szerelmek, öregszünk, dolgozunk, kirúgnak minket, megkapjuk a nyugdíjt, élünk és meghalunk. Mi értelme van ennek?
Depressziós hangulatom van, és úgy felmerült bennem ez a kérdés. Nincs értelme élni...
Az életednek csak te magad adhatsz értelmet ( a 42-n kívül :P )
Én mindig is úgy gondoltam, hogy másokért érdemes élni, hogy a számodra fontos embereknek a lehető legjobbat add, legyen az anyagi vagy más természetű dolog, mert csak ezáltal lesz értéke az életednek, mivel ha csak magadnak élsz, azzal semmit nem teremtettél, hisz a halálodkor minden elvész, így tényleg nem volt értelme, de ha másokért éltél, akkor halálod után is marad érték, így nem volt hiába való az életed sem.
Hát ilyen értelemben tényleg nincs. Nincs általános célja vagy valami magasztos értelme, az élet 'csak' egy természeti jelenség mint mondjuk a felhőképződés vagy magfúzió. Csak ezeknél egy kicsit összetettebb.
Viszont ha már az evolúció során sikerült egy egész komoly kis számítógépet növeszteni a fejedben próbáld meg valahogy elfoglalni magad amíg meg nem halsz. Például ezzel:
"A célt tudom, még százszor el nem érem.
Mit sem tesz. A cél voltaképp mi is?
A cél, megszünte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja a küzdés maga."
Madách szépen megfogalmazta az élet értelmét.
Beszélgess erről egy végstádiumú rákos beteggel, majd tőle megtudod mit ér az egészséges életed. Hányni tudnék a hozzád hasonlóktól.
Az életed értelme, hogy tapasztalhatsz, hogy létezel.
6: nem akarok meghalni...
7: örülök, hogy "hányni tudnál tőlem".;D amúgy nekik is más, és nekem is más, nem?
8: annyi amennyi...
nem ér véget hahó!
első lenne tényleg körbenézni.
A nemtudás a főbűn.
Nincs halál de van életterv: tapasztalatszerzés és növekedés a szeretetben és a bölcsességben.
Nehezítés: lebutulva memória törlés után (születés) kell ezekre rájönnöd és tudatosan csinálni a dolgodat.
Mindezt az utolsó betűig komolyan írtam.
t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!