Lehet ez most hülye kérdés, de nemrég vettem fel egy hanganyagot és valami örülten nyomorult hangom volt rajta. És akár min veszem fel ugyan olyan nyomi. A valóságban is ilyen lehet a hangom? Mert én egyáltalán nem ilyenek hallom a saját hangom. Tudom a mikrofon torzít, de ennyire? Melyiknek lehet jobban hinni, a saját fülednek, vagy a mikrofonnak?
Gondolkozz visszafelé: ha egy haverod hangját veszed fel, és lejátszod, hallasz durva különbséget? Nem, ugye? Olyannak hallod a hangját, mint a felvételen. A tiéd is olyan. :)
De ne aggódj, nem nyomorék, egyszerűen "belülről" egész másképp halljuk a rezgést, mint mások kívülről.
2013. jan. 11. 22:43
2/9 anonim válasza:
A felvétel az "igazi". De ne aggódj, mindenki így van vele. Azért, mert amikor a saját beszédedet hallod, akkor a hang a csontok segítségével is terjed vmennyire, és az módosítja azt, amit hallasz.
2013. jan. 11. 22:47
3/9 anonim válasza:
Ne aggódj, nem vagy egyedül. :)
A saját hangját mindenki másképp hallja, mint ahogyan mások.
A te hangodat senki más nem úgy hallja, mint te magad.
Tehát a felvételek ha torzítanak is egy kicsit, de közelebb állnak a valósághoz. Egy idő után majd megszokod. :)
2013. jan. 11. 22:48
4/9 anonim válasza:
Én is meglepődtem amikor az üzenetrögzítőn visszahallottam a saját hangomat. Bár én nem hallom, de mások szerint nagyon mély hangom van. A párom szerint ha énekelek az egy igazi biológiai fegyver amiért bármelyik szervezet egy vagyont fizetne. A párom szerint ölni lehetne a hangommal ha énekelek.. (csak akkor rinyálok ha idegesíteni akarom őt..:)
2013. jan. 11. 22:48
5/9 HalkHogen válasza:
De érdekes kérdés. Ezen még sose gondolkoztam, pedig párszor már én is hallottam persze a saját hangomat felvételről. Mindenesetre jóval nyomibbnak tűnt az enyém is, mint amilyennek gondoltam. De ezt lerendeztem a vevőkészülék nem megfelelő színvonalával. De akkor mégsem erről van szó. Sajnos... :-)
2013. jan. 12. 00:19
6/9 anonim válasza:
Kétféle ember van a világon:
1. Akit idegesít, ha visszahallja a saját hangját.
2. Morgan Freeman.
2013. jan. 12. 09:21
7/9 anonim válasza:
utolsó kommentelő: hát ezen jót röhögtem:D:D:D:D
témához visszatérve, mikrofonból is van elég minőségi, ami nem ugyanazt adja vissza, mint egy webkamera mikrofonja. Persze másnak hallod a hangod, mert igazából az nyers. Rádiókban is szoktam még rá effektezni. (Pl: mélyebb hangzást adni, kicsit szerethetőbb legyen) Mivel nekem van dolgom a rádiónál, én is visszahallom magam, és egy-két kattintással könnyen megoldható. (Pontosan persze nem, hisz tökéletes nem létezik) :)
2013. jan. 12. 11:41
8/9 anonim válasza:
ez hülyeség mindenkinek más a hangja diktafonon meg rádióban és élőben is.....az igazi inkább a kettő között van de nem az amit visszahallgatsz !!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!