Mennyire tudományos/ igaz az, hogy a vízre nem csak fizikailag, hanem mentálisan is lehet hatni?
Hallottam, h Japánban voltak kísérletek erről. A víz molekuláris szerkezetét vizsgálták és lefényképezték azokat. Általában alap állapotban rendezetlen volt, de miután megáldották azt, v mikor szavakat tettek hozzájuk(v ilyesmi), mint pl szeretet, köszönöm, akkor egész szabályos, rendezett alakzat jött létre, ezeket le is fényképezték.
Ez tényleg igaz?
Semennyire. Gondolj bele, hol tanult meg japánul a viz? És mivel? Vagy tán telepata? Vagy tán a fogalmak (szeretet, áldás, jóság, stb...) szerinted képesek fizikai alakot ölteni? Akkor mekkora a tömege egy nap alatti anyai szeretetnek? Vagy tán nincs nyugalmi tömege, csak mondjuk rezgésszáma? Mekkora a frekvenciája? Stb...
Színtiszta blődli. Valami agyament újságíró blöffje a "kis szines" rovatban.
Hát ja.
Igen, rezgésszámról is volt szó. Meg h pl Mozartra is meg egyéb klasszikus zenére is szépen rendeződik, azt állították. Csak nem értem, h akkor miért állítják be ilyen tudományosan?
Megtaláltam, itt van a csávó, 3 rész van erről a témáról:
http://www.youtube.com/watch?v=l9KXcDFy-I0&feature=PlayList&..
Mert így jobban eladható manapság.
A recept: Végy egy pár tudományosan megalapozott tényt, keverj hozzá néhány többféleképpen is értelmezhető kísérletszerűséget, őntsd le némi misztikummal ízesített filozófia szósszal, és sületlenül tálalhatod. :D
Végülis a növények is tárolnak vizet. A víz meg e szerint információt hordoz.
Én nem tudom, még nem döntöttem el h el higgyem-e v nem.
Hiszen Einstein óta annyi annyi megválaszolatlan kérdés van a fizikában, az életben.
Ha a saját szememmel tapasztalnám, akkor elhinném.
"és bár elvileg hallani sem tudnak, mégis szebben, jobban fejlődnek, ha beszélünk hozzájuk" - Ennek az a jól magyarázható oka, hogy a légutakon át kilélegzett emberi levegő kémiai összetétele nem egyezik a légköri levegőével: sokkalta nagyobb benne a szén-dioxid koncentráció. És miért jó ez a növényeknek? Azért, mert autotrófok, és a magasabb szén-dioxid koncentráció enzimatikus visszacsatolás révén felgyorsítja a Calvin-ciklus CO2-megkötő fázisát. Ennyi, ehhez nem kell ezotéria.
A kérdésre visszatérve: mindaddig, amíg a fenti kísérlet eredményeit nem közlik tudományos folyóiratban, nem érkezik rá megfelelő kritika, nem lesz szakirodalma stb. addig csak a misztikum világába hajló nonszensz bulvárról van szó. És nem, nem az teszi tudománnyá/áltudománnyá a felvetett ötleteket, hogy otthon a sufniban meg tudom-e ismételni. Termonukleáris fúziót sem tudok barkácsolni, mégis tudományos tény a proton-proton ciklus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!