Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mitől függ, hogy ki milyen...

Mitől függ, hogy ki milyen zenét szeret?

Figyelt kérdés

2012. jún. 24. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem leginkább a környezetétől (szülők, haverok).
2012. jún. 24. 13:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a lelki világunktól függ. De hogy mi az a lelki világ, az már nehéz kérdés. Azt hiszem, mindnekiben van egy alaphangulat, vagy ilyesmi. Szerintem ez egy magunkkal hozott tulajdonság, születéskor magunkkal hoztuk. Igaz, ahogy növekedünk vagy más-más életkorban vagyunk, akkor más-más hozott adottságok kerülnek előtérbe.
2012. jún. 24. 23:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Sok összetevője van: bizonyos mértékig a zenei ízlés is "öröklődhet", de sokat számítanak a külső hatások is, azaz hogy milyen zenei környezetben nő fel egy gyermek. Amilyen műfajokat hallgatnak otthon vagy egyéb társaságban, esélyes, hogy azokat fogja kedvelni.

Az ének és egyéb zenei órák vagy foglalkozások egyik feladata pedig a zenei ízlés formálása: ezért is válogatnak össze - optimális esetben - értékes műveket a tanárok.

De mindez csak a stílusokra, műfajokra vonatkozik igazán (klasszikus vagy könnyűzene, az ezeken belüli egyes műfajok).

Mert az ennél részletesebb bontásra nem tudok magyarázatot, pedig biztos van. Arra gondolok, hogy kinek milyen dallamok jönnek be, vagy melyik hangszer hangját kedveli, énekben melyik hangfekvést, milyen hangszíneket...

Nekem például nagyon tetszenek a basszus hangok (ez a legmélyebb férfi szólam), de persze a többi is, csak mostanában direkt a basszusra szoktam figyelni.

A hangszerlistám pedig elég hosszú lenne: zongora, csemballó, hárfa, gitár, marimba, xilofon, mandolin, hegedű, oboa, klarinét stb.

Zenei darabokat meg már el sem kezdek sorolni... :D

Ja, és még egy: egy kísérletben azt találták, hogy a csecsemők gyorsan megnyugszanak arra a zenére, amit az anyuka sokat hallgatott a terhesség idején; tehát pocaklakóként a babák is gyakran hallották. :)

Üdv. :)

2012. jún. 25. 01:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Az ízléséről
2012. jún. 25. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!