Mitöl pattog a pattogos cukorka? Milyen anyag van benne? Hogy készítik?
Valóban a térfogatváltozásból adódó nyomásválaszotás eredményezi a "kipattogást". A denaturációért (tehát, amiért olyan habos, illetve gyátalán ehető lesz) szintén a víz, a proteinek (fehérjék) és a szénhidrátok rezonanciája (amit a mikro idéz elő) során termelődő hő a felelősek. Hiszen ne feledjük, hogy a mikro nem meleget csinál odabent, hanem gerjeszt!
(Semmiképpen sem a CO2-s megoldás!)
Köszönöm a lepontozást.
Talán, ha sikerülne elolvasni, hogy nem kukoricáról - hanem CUKORKÁRÓL van szó... robbanó cukorka.
Még egyszer nagyon köszönöm a lepontozást.
Már tegnap megnézte a kérdést, de láttam, hogy született egy jó válasz, úgyhogy nem írtam feleslegesen... ezért ma reggel nem értettem, honnan termet ide még 4 ember, aki érdemben hozzá tudott szólni a kérdéshez... de már látom, hogy sehonnan...
Valóban széndioxid van benne, a csomágoláson, összetevők közt is megtalálod... és mikor a szádban a körülötte levő cukor, (ami megköti) elolvad, akkor "pezsegni" kezd a felszabadulo CO2, ezt érzed a nyelveden... és pattogni is ezért pattog.
nem patogatott kukorica hanem pattogós cukorka:D:D:D
De mind1
előző vagyok:
Aki le volt pontozva,azt felpontoztam;):D
èn is mégegyszer megnéztem, hogy mit kérdeztem, de jól tettem fel a kérdést, cukorkára voltam kiváncsi, hosszú öt nem tudok írni, de attól még értelmes.
Szóval köszönöm, a kukoricás válasz is jó, csak nem erre a kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!