Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Leírná egy ORVOSTANHALLGATÓ,...

Leírná egy ORVOSTANHALLGATÓ, hogy egy nagy mennyit és hogyan tanul?

Figyelt kérdés
Már mint, elolvassa és kijegyzeteli vagy egyből meg is jegyzi?

2012. márc. 17. 11:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Az unokám az. A feladatokat a netről tölti le,ritkán jegyzetel. Viszont egész nap,és sokszor késő estig is tanul.

Nehéz és sok a tanulni valójuk.

Mindenki más módszerrel tanul.

2012. márc. 17. 11:18
 2/2 anonim ***** válasza:

Mindenkinek más a módszere, ki kell tapasztalni, hogy kinek hogy megy a legjobban. Sőt, még tantárgytól is függ:)

Én személy szerint többféle módszert használok. Vmit elég átolvasni többször, a lényeget kiemelni. Azzal már nagyrészt meg is tanulom. (Nyilván a kisebb, lényegtelenebb tölteléktárgyaknál van ez).

A nehezebbeknél néha jegyzetelek, bár ez azért nem jó, mert iszonyat nagy mennyiségű az anyag. Ha mindent kijegyzetelgetnék, a büdös életben nem végeznék egy tárggyal se, nemhogy mindennel:D

Így sokszor csak szövegkiemelőzök. Igyekszem több színt használni, mert elég vizuális típus vagyok. A színek alapján könnyebben beugranak a dolgok.

Sokszor szoktam ábrákat, rajzokat csinálni a nehezebb dolgokhoz. Pl. különböző folyamatokról ha az ember csinál egy ábrát, sokkal könnyebben megjegyzi, mint szövegből.

Magát az anyagot úgy szoktam megtanulni, hogy elolvasok egy kisebb szakaszt. Értelmezem, aztán megpróbálom felmondani a saját szavaimmal. Ha nem megy, akkor újraolvasom. Ha megy, akkor haladok tovább.

De több ilyen kisebb rész után ismét visszatérek és egyben próbálom meg az egészet.

Ezen kívül szoktam használni ún. fehértáblát. Tudod, amit a sulikban használnak. Fehér színű, spec. filccel lehet ráírni és száraz anyaggal letörölhető. Ez nagyon jól használható a tanulásban.

Pl. ha olvasok eg anyagrészt, akkor a lényegesebb pontokat felírom a táblára, és utána az alapján próbálom visszamondani.

Vagy ha több alpont van egy szakaszon belül, és nehezen áttekinthető, akkor először rajzolok egy ábrát, hogy tudjam hol tartok.

Vagy ha képleteket kell megtanulni, akkor azt úgy lehet igazán, ha az ember sokszor lerajzolja. Erre is nagyon jó a tábla, mert nem kell egy rakás lapot feleslegesen elpazarolni.

Nekem egyébként otthon megy legjobban a tanulás, mikor nincs otthon senki.

Ilyenkor mindig hangosan tanulok, sokszor mászkálok közben, így jobban megjegyzem a dolgokat. Úgy mondom fel, mintha magyaráznék vkinek.

Magamban nem igazán megy jól a dolog:)

De sokan pl. a könyvtárban szeretnek tanulni, mert nincs ami elvonja a figyelmüket. Én nem szeretem, mert nem lehet hangosan beszélni:D

Az is változó, hogy kinek mikor megy a legjobban. Nekem pl. a délelőtt-kora délután a legjobb tanulás szempontjából. Túl korán nem tudok felkelni, este meg nem bírom magam rávenni a tanulásra.

De vkinek éppen este megy, vagy pont, hogy kora reggel.

2012. márc. 17. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!