Leírnátok nekem pár tanulási módszert? Mert az a baj hogy túl sokat kell tanulni :S
Hangosan felolvasod a szöveget.
Vázlatot készítesz hozzá, diagramokat, grafikonokat gyártasz.
Megjelölöd a fontos dolgokat, és többször átolvasod.
Lemásolod a szöveget.
Próbafelelést tartasz. Leírod, hogy mit tudsz emlékezetből, és utólag ellenőrzöd, vagy valaki másnakmondod fel hangosan, és ő megjelöli, hogy mit kell még megtanulnod.
Annyi asszociációt építesz ki az adott anyagrésszel kapcsolatban, amennyit csak tudsz.
Ha színesnek látod a betűket és a számokat, vagy aszavakat, akkor az is segíthet.
A tanult anyagot igyekezz mindig rendszerbe foglalni. Így áttekinthetőbb, érthetőbb és tovább fejben tudod tartani.
Verstanulás esetében pedig próbáld meg a szöveget képszerűen elképzelni és ezt is mint egy "videoklipet" emlékezetben tartani. Ebben az esetben az a jó, ha azt a képet képzeled el a szöveggel kapcsolatban, ami elsőre önkéntelenül bejön. Ezzel a módszerrel akár 40-60%-kal is lerövidítheted a verstanuláshoz szükséges időt
Én gondolat ábrát szoktam csinálni.
Elolvasom-->átgondolom--> majd felépítem
Ezt kb. úgy kell elképzelni, hogy van középen valami abból megy ki egy nyíl abba egy gondolat---> ha ráépül mint mondjuk írsz egy valakit abból húzol egy nyilat hogy mondjuk reformosítás, vagy gőzgép vagy akármi... /hozzá kapcsolódik/ ha nem kapcsolódik ahhoz a gondolathoz akkor új nyilat kezdek a törzstől... nekem ez sokat segített
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!