Mennyi idő alatt vérzik el egy ember?
Hallottam egy ismerősömtől, hogy más-más artériák sérülése esetén akár 8 másodperc alatt is el lehet vérezni. elvileg: Férfi nemiszerven lévő artéria vérzése: 8mp
Felkar: 20 mp
kerestem google-ben, de nem találtam semmit, ha valaki tud küldeni egy linket, vagy valamit tud róla az írjon.
Már elnézést, de ha levágják a p*csödet, artériástul, még jó sok idő, amíg elvérzel. Ez a 8 másodperc baromság. Ha az aorta reped fel (ez a fő verőér, ami a szívedből kijön), akkor is van még legalább 20-30 másodperced, mielőtt kivérzel. Endoszkópos gyakorlaton meséltek egy sztorit, amikor műtétnél véletlenül átszúrták az aortát. Bordától szeméremcsontig, keresztbe felvágták a fickót és összevarrták.
Ami a nemi szervek közelében van és nagyon vérzik, az a combverőér, ami a combod belső oldalában fut, és az ágyékodhoz közeli részen nem sok minden védi. (Itt is lehet pulzust tapintani). Ha valami ott szúrja át a lábadat, az rohadt ciki, mert eléggé vérzik és nagyon nehéz elszorítani. Negyed óra alatt elpatkolsz.
Persze minden ilyen másodperces dolog jelentősen függ a sérülés mértékétől. Egy tűbe nem halsz bele, ha meg ágyúval lőnek el, akkor meg szinte mindegy, hogy hol...
Ha teljesen átvágod az aortát, sem fog 8 másodperc alatt elvérezni. (Mondjuk akkor már összerakni sem lehet)
Az ismerősöd nem a vérhiány miatt ájult el, hanem a sérülés okozta stressztől. Ne túlozzunk már ennyit...
Maradjunk annyiban, ha teljesen átvágod az aortát, abban a pillanatban össze is ugrik, és fél deci vért sem veszitesz!
De ha az aorta sérül részlegesen, akkor messzire már ne akarj menni... fent emlitett nyaki sérülés esetén, ha más nem roncsolódik, akkor 3-4 perc...
Egyszer fölhívtam a mentőket, amikor egy hölgy figyelmeztetett, hogy a Blahán tőlem nem messze valaki az alkarján eret vágott magán és a földre folyatja ki magából a vérét. Igaz volt, ott állt előtte tócsában.
Utólag jöttem rá, és nem hagy nyugodni ez a gondolat, hogy akkor a mentősök nem hittek nekem, mert negyed óra-húsz perc is eltelt, már kijött 3 mentő.
Megvárták, amíg más is telefonál. Aki észrevette, az időben telefonált, a többi emberre vártak a a mentősök, akik még nem vették észre.
Nem tudom, hogy túlélte-e. De hogy én hogy lehettem ilyen hülye, hogy nem szóltam másoknak is, hogy telefonáljanak?! Meg az a hölgy is meg volt nyugodva, aki szólt nekem, hogy mi megtettünk mindent...
:(
Elírtam, nem "már jött 3 mentő", hanem "mire jött 3 mentő", ezt akartam írni.
Az is érdekes, hogy miért három mentő jött. Valami okuk volt az embereknek, hogy ne egyik vagy másik számot hívják föl, vajon mi - rossz tapasztalatok? Előérzetek? Telepátia, hogy ezek úgyse jönnek?
Mindenesetre azok az emberek nálam okosabbak voltak, az fix, utólag már belátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!