Mennyi az IQ ja egy majomnak?
Ezt így nem igazán lehet megmondani, csak nagyjából.
De talán jó támpont az, hogy felnőtt korában (7 évesen) olyan okos, mint egy 4 éves embergyerek.
Tényleg nehéz pontosan válaszolni rá, de viszonyításbeli értékek vannak - például Koko a gorilla 70-95 közötti IQ-val:
"Koko, a lowland gorilla born in 1971, is currently the most language-proficient nonhuman, according to the Gorilla Foundation, which teaches ASL to gorillas.
The gorilla has a vocabulary of more than a thousand signs, understands about 2,000 words of spoken English, and initiates most conversations with people, according to the foundation's website.
Her IQ is between 70 and 95 on a human scale—100 is considered a "normal" human IQ."
Forrás: [link]
Róla van szó:
"2000 szót angolul?"
Ennyit értett meg, de csak a felét tudta mutatni is.
A magyaroknak meg minden kihívás... nemrég jeleztem itt egy fórumozónak, hogy a 3 mondatában 12 hiba van, erre elkezdett káromkodni, hogy ő hibátlanul írt, én meg hülye nyomorék vagyok. Nem hiszem, hogy az ő IQ-ja 80 fölött lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!