Mi a π (Pí) Legegyszerúbb kiszámítási módja, amit kézzel is el tudok intézni?
egyik módszer h a 355-öt elosztod 113-al, vagy veszel egy kört aminek minden adatát tudod, és a kerület/terület számítás képletének valamelyikét rendezed pí-re.
remélem segítettem.
Akkor kezdjük az elején:
A π egy irracionális szám és azon belül transzcendens szám, aminek az értékét csak megközelítőleg lehet kiszámítani, mert a pontos értékét csak végtelen sok számjegy segítségével lehetne leírni. A megközelítő értéket úgyis meg szokták adni, mint a 22/7 értékét, továbbá ahogy az előző válaszoló is leírta 355/113=3,1415929 .... Ebben az esetben az első 7 számjegy a pontos, vagyis eddig: 3,141592. Ha a pontosabb érték érdekel, akkor:
A π 10.000.000 számjegyig:
Szerintem ez a legjobb formula, egyszerű és nagyszerű:
sin(360/n/2)*n
minél nagyobb az "n", annál pontosabb a pi (kb. 100-tól indulj)...
ToXeN, ha te kézzel számolod a szinuszt, akkor emelem kalapom!
Én is a Wikipediát javaslom, a "Végtelen összeggel és szorzattal való közelítés" részben vannak kézzel számolható közelítések. Az angol Wikin talán még bizonyítás is van hozzájuk.
Ha csak számolni kell vele, akkor az 50 tizedes jegyre közelítés már sokmindenre elég, azt meg megtalálod táblázatban, és meg is tudod tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!