Az eurovízió nyertese Conchita Wurst micsoda?
Transzvesztita? Férfiből nővé operáltatta magát?
De ha a transzvesztiták ellenkező neműeknek érzik magukat, akkor miért van neki szakálla?
A melegekkel semmi bajom, a transzvesztitákat sem ítélem el, elvégre ki vagyok én, csak ezt az egészet most nem értem..
Conchita Wurst homoszexuális, a hétköznapok során meleg férfiként él.
Ettől függetlenül transzvesztita is, azonban sokan összekeverik ezt a szót a transzneműséggel.
A transzvesztita emberek még nem feltétlenül homoszexuálisok, ez csupán egy szerep. Talán nem a legjobb példa, de Lady Gaga sem olyan extravagáns külsővel éli mindennapjait, mint ahogy a klipjeiben szerepel. Tehát csak egy szerep.
Ezzel szemben vannak a transzneműek, akik nem tudják elfogadni a saját nemüket, ezért gyakran nemet is váltanak.
Conchita Wurst azonban - saját elmondása szerint - nem transznemű, csupán egy homoszexuális transzvesztita. A női ruha és a szakáll csupán a megjelenésének kelléke.
A 2. válasz majdnem jó.
A transznemű egy gyűjtőfogalom: benne van pl. a transzvesztita és a transzszexuális is, de még sok más egyéb is.
Aki az ellenkező nem ruháit hordja, az a transzvesztita.
Aki nemet akar váltani /nemet váltott, vagy esetleg csak úgy érzi, nem a jó testbe született, az a transzszexuális.
De mindkettő része a transzneműnek, és mint olyan nincsen dolga azzal, melyik nemhez vonzódik az illető. A kérdező a transzvesztitát a transzszexuálissal keverte össze.
(Továbbá nem operáltathatta magát nővé, hiszen szakálla van, ami azt jelenti, hogy még csak hormont sem szed.)
A 2. és 3. válaszolónak nagyon köszönöm!
Igen, tényleg kevertem a transzszexuálist a transzvesztitával.
Az Irigy hónaljmirigy tagjai is szoktak poén idejére nőnek öltözni:))
Tehát még csak transzneműnek vagy transzszexuálisanak sem kell lennie ehhez.
Conchita csak egy szerep.
Privát életben meleg férfi.Meg sem ismernéd az utcán az emberek között.
Conchita célja szerintem ezzel az volt,hogy minél bizarrabb,groteszkebb karaktert valósítson meg.
Nincs "baj a fejével",ahogy egyesek gondolják.
Egyszerűen annyi akart lenni az üzenet,hogy el kell fogadnunk egymást.Ez nem azt jelenti,hogy össze-vissza kell öltöznünk,hanem globális szinten,minden emberi tulajdonságot,amivel másoknak nem ártunk.
Egyébként vannak olyan transzszexuálisok is,akik kevert neműek maradnak.Pl mellet csináltatnak maguknak,de a nemi szervüket nem szeretnék átopoeráltatni.
Dana International,ha jól tudom már minden értelemben nő.
Lehet Dana nem ért egyet Conchitával,ezt nem tudom.
Az igazság azt,hogy az átlag emberek túl buták,hogy megértsék mit akart kifejezni ezzel.
Csak a külsőt látják,ami torz,azon nem gondolkodnak miért teszi...
a kevert nemet külsőre értettem.
De a nem maga inkább "lelki" eredetű,mint külső jegyekben megmutatkozó dolog.
Sokan nem tudják mi az,hogy biológiai nem és mi az a gender.
az emberek 99%ánál a kettő megegyezik.
De sokan egyik nemhez sem érzi magukat közel.
Túlságos sztereotíp a két nem.
Biológiai neme mindenkinek van,ezen nem lehet vitatkozni.
A gender sokkal bonyolultabb ennél...
Sok transznemű éli le az életét egy olyan testben,amiben nem érzi jól magát.
Nagyon drága műtétek ezek,és lelkileg is megterhelőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!