Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyit keresnek a dj-k...

Mennyit keresnek a dj-k általában egy este ( a kezdők és a híresebbek?! )?

Figyelt kérdés
2009. nov. 24. 13:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A kezdő Dj-k (ha egyátalán Dj-nek nevezhetik magukat) általában csak kissebb nagyobb házibulikban kapnak helyet-lehetőséget kb 10-20 ezer Ft.-ért.

Aki egy kicsit többre akarja vinni,az hivatalos szórakozóhelyeken-clubokban próbál szerencsét.

A híresebb Dj-k a tulajjal való megállapodás után a keresetük a kb. 30-40 ezer Ft.-tól elérheti a több száz ezer Ft.-ot is hírnévtől függően.

/ Voksán Virág ( Dj Flower) Pl. 500000 Ft.-ért áll a pult mögé 2 órára. /

2010. febr. 26. 10:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan dolog, amiről egyáltalán nem lehet általánosságban beszélni.

Pl itt van Voksán Virág, egy normális DJ simán szemközt köpné, de itthon óriási összegnek számít, amit zsebre tesz. Otthon nem úgy mennek a dolgok, hogy a tehetség függvénye volna a pénz. Én japánban élek, és itt azt kell mondjam sokkal vevőbbek arra az emberek, hogy a DJ tényleg kidolgozza a belét a szórakoztatásukért. Gondolom mert alapból nyitottabbak, meg a zenei műveltség is fontosabb dolog náluk. Nevem gyakorlatilag semmi nincs (a noise projectemet ismerik bizonyos körökben), de ha előzőleg meghallgatnak egy klub tulajai, akkor bőven több pénzt kapok, mint amennyit Voksán Virág.

Ezt most csak azért írtam le, hogy érzékelhető legyen mennyit számítanak a körülmények. Tulajdonképpen ahhoz, hogy tényleg nagy pénzekért, hivatalosan is DJ legyél egy klubban, el kéne végezned egy DJ tanfolyamot, mert bizony a papír ebben az esetben is rengeteget számít.

2010. márc. 10. 15:53
 3/11 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok.

Magyarországon ( gondolom tudod jól) jelenleg semmilyen papír,végzettség vagy okirat nem kell ahhoz hogy egy akármilyen nagy volumenű clubban pörgethess.

Persze a nagyobb hírnevű DJ-k nek természetesen megvan az OKJ-s DJ szakma és ez így is van rendjén,minden DJ-nek meg kellene hogy legyen.

Én egyenlőre csak fontolgatom a DJ szakmába való elmélyülést de így " kívülállóként" szerintem a jelenlegi helyzet szerint a szakmabeli bizonyítványnál fontosabb maga a tehetség,a saját egyéniséggel kialakított zenei vonal,és a legfontosabb: a hírnév - ismeretség.

Ugyanis ha az egyik helyen jól produkálsz akkor ad a tulaj egy következő alkalmat,aztán még egyet,felfigyelnek rád,utána már egy másik helyre is elhívnak és így tovább a hírnév felé.

Persze ehhez először lehetőség kell hogy egyátalán bemutathasd magad.

Tudnék sorolni egy-két jónevű DJ-t akik bár híresek és tehetségesek,valami folytán nincs meg nekük a szakmai bizonyítvány.

Mint már azt írtam,alapból a DJ tanfolyam elvégzése egyátalán nem hülyeség,jó dolog.

Olyan tananyagot,információkat sajátíthat el ott a leendő DJ amit úgy abban a formában sehol máshol nem lehetne,és hiába tudja kezelni a lejátszókat - keverőt,vagy fel tud építeni és le is tud bonyolítani egy önálló bulit (Pl. én :D) az még nem minden.

Egyébként ( szerintem legalább is ) az előttem író igen csak szerencsésnek mondhatja magát,nem igazán tudom hogy Japánban mennyi is az értéke de itthon a több mint fél milló Ft.-os kereset 2 óra alatt,igencsak jó keresetnek számít még a nagyobb DJ-k körében is.

És végezetül annyit:

Magyarországon a kezdő DJ-k nek az egyetlen járható út sajnos még mindíg a Modern Tánczene.

Ha a promóciós demo cd-n amit átadsz a tulajnak nem az van,akkor szinte biztos hogy nem fogsz nagy sikereket elérni.A mélyebb erősebb zenei vonalat támogató clubbok pedig nem nagyon érdeklődnek a kezdők iránt,inkább meghívnak egy jónevű Underground DJ-t mivel azokból jóval kevesebb van mint a M.T. DJ-k ből.

Egyszóval ha jogtiszták a zenéid és van hol játszanod,akkor már lehet is tolni 1000-rel!

Amíg nem vagy sehol rezidens addig nincs semmi gond :))

2010. márc. 10. 17:07
 4/11 anonim ***** válasza:

A keresetemről annyit, hogy japánban ez lényegesen kevesebbnek számít, mint otthon, viszont még így is bőven jól kijövök belőle. De közel sem annyiból áll ez a munka, hogy két órát ott állok, mert előtte akár több napot is rááldozok csak egy pár perces breakcore alap összerakására.

És ezért mondtam azt, hogy otthon nem igazán számít, hogy mennyire vagy tehetséges. Voksán Virág gyakorlatilag nulla munkával keresi meg azt a pénzt, míg ismerek egy csomó olyan fiatal tehetséget, akik elképesztő zenei bravúrokat valósítanak meg, mégsem viszik semmire.

Míg mondjuk itt akkor is jó pénzt kapsz, hanem vagy ismert (még), de egyszerűen igényes a zenéd.

De elég, ha tök alap dolgokról beszélünk. Neveket nem fogok mondani, de ismerek néhány otthoni nagyon neves DJ-t, akik annyira amatőr szinten vannak ismertségük ellenére, hogy még a cuccukat sem tudják összeállítani fellépések előtt, sőt, képesek kiadni olyan albumot, hogy az egész egy akusztikai rövidzár. (Ez meg egy tanfolyamon kábé az első óra tananyagába tartozik bele. Hangtechnikai alap.)

Szóval még csak azt sem lehetm ondani, hogy azért mondom mindezt, mert én egy alapvetően kevésbé populáris műfajban dolgozom.

2010. márc. 10. 17:14
 5/11 anonim válasza:
93%
Voksán Virág egy szarkupac..Nem tudom mit vannak úgy oda érte.
2010. ápr. 3. 14:31
 6/11 anonim válasza:
94%
ha már voksán virág. az tény hogy a diszkozáshoz annyi köze van mint a péknek a harangöntéshez, (volt szerencsém hallani) de apám micsoda segge van! és a csöcsei sem rosszak. bizony szivesen rátüzném a gyikra. bár a feje kicsit borzaszto, azért összességében jol néz ki az a kis kacsacsörü emlös. és mindösszesen csak két ilyenünk van. hát ezt kell megfizetni. igaz a másik, (niki) jobb csaj, de diszkohoz annak sem sok köze van. legfeljebb a férjének.
2010. ápr. 16. 14:13
 7/11 anonim válasza:
Háát hol is kezdjem! Egy Dj cucc nem a legolcsóbb, mert ugye a 2 DB lejátszó+ keverő+ aktív hangfalak vagy a keverőhöz erősítő és passzív hangfalak :D Ez összességébe ott van olyan 200.000 ft körül + dj suli 60-80.000 ft és ha nem jogtiszta a lemezeket használsz akkor a MAHASZ zsebébe csúsztathatsz évente 120.000 ft-ot és biztos elfogsz jutni egy híresebb kategóriába ;) Ezt azért írom, hogy ha dj szakmába gondolkozol mindenképp bekel fektetned lóvét, ahhoz, hogy nyerj!
2011. febr. 9. 10:07
 8/11 anonim válasza:
Háát igen! Voksán Virág és Niki Belucci-nak nem sok köze van a dj-hez, csak ugye mutatkoztak az újságnak ahol híresek lettek, utánna gondolom már nem akarták magukat égetni irodai munkával így akkor lettek ők a nagy dj-k! Egyébként semelyik se csinál semmit! 2 órába ugyan minek dolgozni? Belök egy house remix lemezt és már megy is a nagy zene! Tán Belucci több órára jön, de az se csinált semmit végig a fényképezőnek pózolt! -.-
2011. febr. 9. 10:14
 9/11 anonim válasza:
100%
Hát igen... Voksán Virág, ha nevezhetjük Dj-nek, mert azon kicsit meglepődtem, hogy mikor úgy kihúzta a zenét, hogy közben a keze a magasban pásztázott! Szerintem inkább hagyjuk!
2014. márc. 2. 22:43
 10/11 anonim válasza:

A barátom most már mondhatni befutott Dj. minimal techno-ban tevékenykedik. A magyarországi sikert az hozta meg, hogy külföldön jelent meg neki bakelit lemeze (több is) (USA). Egyébként nem nagyon foglalkozott vele a kutya sem itthon, míg meg nem jelent a lemeze.

Az a furcsa , hogy a magyar underground zenei élet kicsit feje tetejére van állítva. Ha kint sikeres vagy , akkor itthon is meg fognak hívni.

Mostanában meghívják a nagyobb hazai fesztiválok kisebb színpadjaira is (BeMyLake, Balatonsound...). Ott nem tudom, hogy mennyit kap, korábbi, kisebb fellépésekért kb 50e-et mondott. 2014-ben, a külföldi fellépésért 300-400 euróig +fizetik az utazást. Játszott már Oroszországban, franciában , spanyolban.

Ha csak Dj-kedni akar az ember, az hobbinak oké. Amennyiben karriert szeretne belőle, azonnal saját szám készítésén kell gondolkodni, mert csak úgy lesz esélye kitörni. Kühl meg akik nem gyártanak számokat, a nevükből élnek, meg a sok éves rutinból fakadóan nagyon érzik a közönség igényét.De kb. ennyi. A nagy öregek közül sokan fogalmam sincs , hogy maradtak talpon a mai verseny szférában. A Voksán Virág-féle vonulatról nem is beszélve, nulla teljesítménnyel.

Itt egy érdekes cikk, arról, hogyan lehet elérni nemzetközi sikert egy kisvárosból, a drogfóbiás magyar társadalom és a békéscsabai rendőrségnek köszönhetően:

[link]

2014. aug. 13. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!