Hangfal építés házilag?
Üdv mindenkinek :D
Röviden annyi hogy otthon vagyok úgy ahogy a témában csak ezek a számítások engem kikészítenek :D
Nah, az a helyzet hogy szeretnék megint alkotni egy jót. :)
Szeretnék megint egy jó hangfalat "alkotni" de viszont most egy nagyot :) Két darab 10 vagy 12" os mélynyomót és egy piezzo magassugárzót szeretnék beletenni, csak egy kis segítség kellene a hangfal méretei kapcsán. Nagyon belekeveredtem már azt se tudom hogy mi az a mi. :D
1 link arról kb. hogy mire is gondolok:
http://www.youtube.com/watch?v=6Mlmo4Qwg60&feature=related
Kb. ilyenre gondolok.
A dobozt úgy tudom hogy bútorlapból vagy MDF- lapból a legjobb csinálni ...
A hangszórókról annyit, hogy még konkrét kiválasztott típus nincs, de ránéztem a somogyira... és onnan a :
SAL SBX 2530/BK / 2db.
Termékleírás:
Pz / Pn: 150 / 100 W
8OHm
f: 30 - 2.500 Hz
SPL(1W/1m): 90 dB
leng. tek.: 1,5", 4 réteg
csévetest: ALU
mágnes súlya: 30 Oz
a magas piezzo pedig egy:
SAL KHS 110
Termékleírás:
Pz (4 Ohm): 300 W
Pz (8 Ohm): 150 W
f: 2.000 - 20.000 Hz
SPL(1W/1m): 90 dB
impedancia: > 1000 Ohm
max. fesz.: 35 V~
Meg akkor már ilyen hangváltót is ha tudtok..
röviden ennyi :)
kösszi előre is a válaszokat
1fél 1 sör :D
Üdv!
Az én számításom már bejött, nagyon jól szól. 1db.12-es 300W-os Goodmans hangszóró, és egy piezzó van benne.
18mm.-es natúr pozdorja jó anyagnak. S hogy számoltam ki a méretét? Bepakoltam a kombi autómba a hangszereket, tokokkal, állványokkal, s lemértem mekkora láda fér még bele. Akkorára megcsináltam, és tuti jól is szól.
Nem érdemes a sokszor túlmisztifikált számításokat betűről betűre betartani. Kényelmesen elférjenek a hangszórók egymás mellett vagy felett, s a láda széléig még legyen min. 6-8 cm. A mélység a hangszóró mélységének kb. háromszorosa legyen, s legyen rajta reflexnyílás.
Én billentyűre használom, a hátuljának harmada nyitva van.
Amilyenre Neked lenne szükséged az egy zárt doboz, a két nagy gangszóró miatt 2db. 100mm-es reflexnyílással az elején, úgy ahogyan az általad linkelt videóban látható.
Legyalultad? Au. Gyalugyilkos. :)
A pozdorja tulajdonképpen faforgács, cementes alapú ragasztóval préselve. A préselés miatt a keresztmetszete úgy néz ki, hogy a 18mm-es vastagságból a szélső 2-3 mm jó felületű, és keménységű, míg a belseje puhább. Ez a szerkezet jó akusztikai tulajdonsága miatt a legjobb a hangfalak készítésére. További jó munkát hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!