Úgy tudom, Daphne Du Maurier: Rebecca című regényének van 2db folytatása is. Meg tudja mondani valaki ezeknek a címét?
Ami borzalmas. :) Mármint Szinetár Dóri. És nekem Bereczki Zoli sem meggyőző. Azért ők kapták a főszerepet, mert jó sajtóvisszhangot kap, hogy házasok, ráadásul Dórinak ez volt a naaagy visszatérése.
Aki megnézi, ajánlom a Szabó P. Szilveszter-Vágó Zsuzsis verziót. :) Mrs. Danverset nekem Janza Kata testesítette meg úgy, hogy mikor színpadon volt, vágni lehetett volna a feszültséget körülötte.
A "2. szereposztás" a megfelelő erre a darabra, úgy gondolom :) De ez csak egyéni vélemény.
A könyvnek több folytatása is van:
Susan Hill: Mrs de Winter (magyarul 1994-ben);
Maureen Freely: The other Rebecca (magyarul nem jelent meg);
Sally Beaman: Rebecca's Tale (magyarul nem jelent meg);
Az elsőt ne olvasd el... Borzalmas. A másodiknak nem sok köze van az eredeti történethez, többnyire egy korabeli hasonló történetet mesél el. A harmadikat olvastam angolul, az nem volt rossz. Hasonlít kicsit Az órák c. könyvre, és lényegében A Manderley-ház asszonyának előzményeiről szól.
Kellemes olvasgatást kívánok!
Bereczkiékkel szerintem sokkal érdemesebb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13/L
Én most ezt olvasom: Ken Follett: Kulcs a Manderley házhoz
Nekem nagyon tetszik, és hozza a Follettől evlárható színvonalat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!