Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért van az, hogy némelyek,...

Miért van az, hogy némelyek, akik írók szeretnének lenni, olyan kérdésekkel rakják tele az oldalt, hogy "miről írjak", "mit kezdjek írni", "nincs ötletem", stb?

Figyelt kérdés

2015. nov. 8. 15:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert ezek az "írók" frissen olvastak valami könyvet, és rájöttek, hogy ez nekik is menne. Abba bele sem gondolnak, hogy egy értékelhető műhöz évek gyakorlása szükséges. Ők öt perc alatt akarják megírni.
2015. nov. 8. 16:00
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem írni és alkotni akarnak, hanem azt, hogy híres írók legyenek. Mert az trendi, szerintük egyszerű, nincs is benne sok munka, de milliomon sztár leszel tőle.

Egy író fejlődése nem fizikálisan látványos folyamat és általában nem szervezett dolog. Ha te írsz, akkor nincs olyan, hogy reggel pontban ötre legyél lent a pályán, edző cuccban. Az írásnál nincs olyan, hogy nem tudod csinálni, mert nincs meg a megfelelő festék, ecset, vászon. Szóval sokan azt hiszik, ott nincs gyakorlás, sem nehézségek, csak leülsz és írsz. Ráadásul manapság gyorsan gépelni mindenki tud, tehát feltételezik, hogy egy könyv megírása az csak annyi idő, ameddig legépeled.

2015. nov. 8. 16:45
 3/18 A kérdező kommentje:
Igen, ez valószínű. Bár én is úgy kezdtem, hogy az első célom az volt, hogy híres legyek. Aztán elkezdtem írni, és megéreztem, hogy milyen, és megszerettem. Persze most is híres akarok lenni, de egyben író is, aki rendelkezik azzal a tudással. Ezek szerintem tini lányok, akik kiírják ezeket a kérdéseket, a tini fiúknak sokkal inkább van ötletük, de ők egyéb tekintetben nem tudnak még írni.
2015. nov. 8. 17:45
 4/18 anonim ***** válasza:
52%
csak tudjátok nem az a baj hogy nem tudunk miről írni, az a baj hogy Nem tudjuk úgy megoldani hogy eredeti legyen, mert már mindenről írtak amiről lehetséges és nem akarunk copyzni. Ez az igazi probléma..
2015. nov. 8. 22:59
 5/18 Csicsky ***** válasza:
100%

# 4

Drága barátom, én is szoktam írogatni és tudok olyat írni, ami még nem volt megírva, ill. ha meg is volt, de nem úgy, ahogy én írtam meg. Igaz, hogy ezek „csak“ rövid, egyperces novellák, gyerekmesék, szatirikus humoreszkek. Regényt nem szándékozok írni. Az nem nekem való.

Ugyanazt a dolgot, témát százféleképpen lehet feldolgozni, megírni. Ha képes vagy más megközelítést alkalmazni az írásaidnál, mint amit eddig mások alkalmaztak, akkor bőven van miről írnod.

2015. nov. 9. 00:45
 6/18 Csicsky ***** válasza:
2015. nov. 9. 00:48
 7/18 A kérdező kommentje:
#4, én 3 éve írok egy fantasyt, aminek a szinopszisából (összefoglaló) látszik, hogy klisés, mint az állat, mégis, akiknek elküldöm a fejezeteket, azt mondják, hogy jó, hogy tetszik nekik, és hogy eredeti. Szóval nem feltétlenül az a cél (szerintem), hogy maga a csupasz történet, az események sorozata legyen új, hanem az, hogy valamit átadjon (egy érzést, egy gondolatot, egy üzenetet...). Egy író úgy kezd el írni, hogy van egy ötlete, egy érzése, egy gondolata, amit szeretne másokkal megosztani, így elkezd írni és író lesz. Viszont ahogy látom, ezek az "írók" előbb nevezik magukat íróknak, minthogy egy betűt is leírtak volna.
2015. nov. 9. 15:53
 8/18 anonim válasza:
100%
Elküldenéd nekem? Nagyon kíváncsi vagyok rá! Szintén kezdő író lány, de utálom a tiniregényeket a kedvencem a fantasy, horror, sci-fi, de legfőképpen a zombisak =D
2015. dec. 6. 08:39
 9/18 1112 ***** válasza:
100%
Mert lelkesedés van, meg milyen menő lenne, hogyha írónak nevezhetné magát, de ötlete az nincsen. Amúgy szerintem többsége gyerek, sőt talán 100%-uk is. Mert pl olvasott egy könyvet, meg esetleg elment dedikálásra is, és gondolja, hogy ilyet én is tudnék írni, csak miről; ja meg van, itt a Gyakori kérdések, majd hátha ad nekem valaki valami jó ötletet. De azt nem tudják, hogy ez nem így működik. Előbb kell az ötlet.
2015. dec. 6. 09:02
 10/18 anonim ***** válasza:
82%

Mert brainstormolni kell néha,és mások segítsége is jól jöhet.

Nem kell rögtön rosszra gondolni az ilyen kérdésekkel kapcsolatban.

Nem biztos hogy hírnévhajhászási szándékból kérnek ötleteket, lehet hogy csak kedvük és idejük is van írni,de a múzsa lusta. Én is tettem már fel ilyen jellegű kérdést,és amellett hogy nagyon jól szórakoztam,született pár nekem nagyon tetsző vázlat amiket szépen elhajtogattam későbbi felhasználásra.

Persze tudom hogy nagyon idegesítő tud lenni a tucatírás,de ne legyünk ennyire rosszmájúak.

2015. dec. 6. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!