Hol van Árkod, ahol Szabó Magda Abigél c. regénye játszódik?
Kedves kérdésfeltevő! Megosztom információimat az Abigél forgatásával kapcsolatban.
A filmet Vácon forgatták, a Matula intézet - ahogyan már írták is - a püspöki palota volt, a Kokas Pál intézet a (mai) szeminárium épülete, a templom, ahová mennek és amelyiknek a harangzúgását is lehet hallani és a lépcsőit is látni, az a bazilika (de úgy vették fel, hogy ez ne látszódjon). A templombelső a Kálvin téri református templom. A vasútállomás a váci vasútállomás. A már említett szobor valóban Pesten van. A Matula intézet kertje a vácrátóti arborétum volt. Az intézet belseje épített díszlet volt. Maga az intézet (tehát, mint intézmény) állítólag a debreceni Dóczy Gedeon Ref. Gimn., a névadóról (Gedeon) kapta a nevét Torma Gedeon alakja. Az iskolában egyébként kiállítás van Szabó Magdáról és Matula-napokat is szoktak tartani (olvastam egy honlapon). - A vaskaput nem tudom, hogy hol van (amin Gina beszél Ferivel), és az Abigél szobrot sem. Ha valaki tudja, írja meg. Egyébként szerintem Horn Mici háza belsőleg is létezik, hiszen Gina lemegy a mosdóba és kiszökik (ezt valószínűleg eredeti házbelsőben forgatták, gondolom a váci vasútállomástól nem messze).
Elkészült 2000-ben egy olyan riportfilm, amelynek az a címe "Beszélgetés az Abigél szereplőivel" - megszólal benne Garas Dezső, Piros Ildikó, Balázsovits Lajos és Bánfalvy Ági is. Ebből is vettem a fenti információkat.
Árkod (szerbül: Jarkovac/Јарковац, németül: Јаrkovatz) település Szerbiában, a Vajdaságban, az Közép-bánsági körzetben, Torontálszécsány községben.
Szabó Magda Abigél című regényében is szerepel egy ilyen nevű település, ez azonban fiktív hely, nem azonos a vajdasági településsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!