Tényleg ennyire nem éri meg könyvet kiadni Magyarországon? (Bővebben lent)
Sajnos tényleg nem éri meg. Az előállítási költség magas + promóció, már ha van. Ha nem vagy médiaszemélyiség, akiről írnak a bulvárlapok, akkor kevés a reklámod.
Szét kell nézni, azt hiszem tavaly jelent meg Balázs könyve ami bestseller volt a hazai viszonyok között, pedig valójában a mögöttes tartalom elég kicsi. Nem olvastam el teljes egészében, de nagyon így jött le.
Azon kívül kicsi piac vagyunk, kevés ember vásárol könyvet és nagyban függ a témakörtől is az eladhatóság.
Szerintem az ismerősöd nagyon csúnyán átverték!
Én egy kiadót vezetek, de ha a szerző saját finanszírozásban jelenik meg egy könyv (ami azért ritka), akkor azért azt úgy szervezzük, hogy a megjelenő példányok felénél már nullszalldós legyen a szerzőnek. Mi 5 tiszteletpéldányt mindenképp adunk a könyvből.
A kiadás viszont valóban egyre kevésbé éri meg manapság, mert a kereskedők nagyon felvitték az árrést. A nagyok 50% alatt szóba sem állnak, ami azt jelenti, hogy a bolti ár felét elviszi a kereskedelem, a maradékból kell fizetni a nyomdát, a reklámot, a szállítást, a raktározást, a szerzőt, a lektort, az előkészítési és tervezési munkákat, az adminisztratív költségeket, az adót, stb.
Esetleg javasolnék egy oldalt, ahol a szerző maga tudja online értékesíteni vagy publikálni a művét:
Bár ez nem papír alapú kiadás, de lehet hogy megtalálja valamelyik kiadó, akivel aztán lehet arról is tárgyalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!