Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek a fogalmazás...

Mi a véleményetek a fogalmazásomról?

Figyelt kérdés

ŐRÜLET

Minden hazugság volt. A képzelet és a valóság párhuzama megszakadt. Minden olyan szépen indult, a dolgokat el lehetett különíteni egymástól. Akkor azt hittem, hogy a fikciónak köze sincs a valós élethez. Most abban sem vagyok biztos, hogy én, a hús-vér ember, tényleg az vagyok-e, akinek gondolom magam. Minden egyes részlet ott rejlik a lelkem legmélyebb bugyraiban. Hiába kelek fel minden reggel, hiába iszogatom a kávémat, hiába járok be dolgozni, hiába létesítek kapcsolatokat nap, mint nap, hiszen ez is csak egy agyszülemény. Minden dolog, amit látunk, amit érzünk, amit tapasztalunk, csak az agyunk őrült játéka. Egy játék, ami magáévá tesz. Régóta tudom, hogy nem én uralom magamat, hiszen mi is vagyok én? Talán csak egy lélek, de lehet, hogy még annyi sem. A hosszú tanulmányaim során arra jutottam, hogy csak egyetlen kiút van és ez a nagybetűs HALÁL. Persze még ez sem biztos, de véleményem szerint ez az egyetlen dolog, ami kívül esik az agy hatókörén.

A kanapén ülök. A szobát csak egy gyertya halványan pislákoló fénye tölti meg érzésekkel. A kezemben egy kés van. Érzem az éles pengéjét, amint végig húzom rajta az ujjamat. Most megteszem. Az idők folyamán nem is tudom, hányszor próbáltam meg, mindvégig eredménytelenül. Mindig a pillanat szülte eltökéltség hiányzott, ami a bordáim közé repítené a zsilettet. Viszont jelenleg ez is meg van, úgyhogy a kezem szépen lassan felemelkedik és a kísérlet ezennel sikerrel jár. A testemet forróság önti el. Messziről hallom a sikolyomat, amelyet a kínokkal teli zokogás kísér. Aztán minden elcsendesedik…

Valamiféle barlangban járhatok, Minden sötét, csak egy aprócska fény az, ami az egész helyet reménnyel tölti meg. Elindulok a fény felé. Aztán valamiért visszafordulok. Hisz mit diktál ilyen esetben a józanész? Menny a fény felé. És én pont ezt nem akartam. Elkezdek rohanni a másik irányba, egészen addig, amíg a sötétség nem lesz az úr.

2013. szept. 29. 19:49
 1/5 anonim ***** válasza:
jó...nagyon jó. Elgondolkoztat és meg is döbbent. És még igaz is...
2013. szept. 30. 14:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon tetszik.

Elküldenéd a folytatást? (privátban megadom az e-mail címemet)

2013. okt. 1. 17:21
 3/5 anonim ***** válasza:

nagyon jó! teljesen elgondolkodtató, olyan igazi katarzisélményes.

Csak egy dolog szúrt szemet, lehet, hogy csak véletlen írtad így, de nem "menny" hanem "menj" a fény felé. Amúgy szuper :)

2013. okt. 1. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
előző vagyok: bocs, rosszul írtam: *katarzisélmény-szerű
2013. okt. 1. 17:23
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2. válaszoló! Igazándiból nem terveztem, hogy írok folytatást, félek, hogy azzal csak elrontanám, inkább hasonló kis novellákra gondoltam, lehetőleg párbeszéd nélkül, úgy ,hogy a belső érzelmekre és gondolatokra építeném fel őket. Ha mégis írnák akkor majd privátban küldöm! :)

3. válaszoló! Már csak nekem is utólag tűnt fel ez a nyelvtani hiba, amikor már kint volt Gyakorin.

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

2013. okt. 2. 19:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!