Tudnátok nekem jó magyar fantasyt? Olyanra gondolok, amit magyar ember írt, nem valami külföldi, akinek valakije magyar volt.
Akkor ajánlanám John Caldwell(Nemes István)könyveit a Káosz sorozatot és a Cherubion könyvkiadó könyveit zseniális magyar írók műveit találod bennük csak írói álnéven írnak.
Itt egy pár cím.
Mokhara Démona,Rothadás,Orkháború1-2,Köderdő,Szellemlátó,
Démonének,Sárkányvér,Orktánc,Izzó Parázs.
Szurovecz Kitti: Fényemberek sorozat Jó könyv, nekem tetszett :)
B. M. Grapes - Jóslatok hálójában
Hogy őszinte legyek, akinek Nemes tetszik, az nem fogja értékelni az előttem szóló által ajánlott "vörös pöttyös könyvek"-féle fantasyt. Azt hiszem, a kedves kérdező nem pont erre az irányzatra gondolt. (Vagy mégis?)
A Nemes vonalhoz: Kornya? Raul Reiner néven jelentek meg írásai (van, ami Kornya Zsolt néven is), illetve... nos, a Cherubion összes íróját lehet javasolni. :) Én kedvelem még Kleinheincz Csillát, noha ő is a "női vonal", korántsem a mai "női fanatsy".
Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszolóknak a felvilágosítást és az utolsónak igaza van én valami Gyűrűk Ura - Narnia - Trónok harca félére gondoltam most éppen, csak arra voltam kíváncsi mi magyarok milyen fantasykat alkottunk, amiket szívesen olvasnék.
Persze az utolsó előttit sem akarom megsérteni, szeretem az ifjúsági fantasyt is, pl a Harry Potter nagy kedvencem, de én most tényleg ezekre a "mitológiás" fantasyra gondolok, ami ilyen mágikus világban van, de mégsem a mágia, hanem a különböző fajok vannak előtértben.
ettől függetlenül ment is a plusz minden kedves segítőkész embernek, aki fordított rám időt!
Ja, még valami akkor valaki tudna nekem linelni, vagy leírni valami sorrendet, erről a Cherubion világáról szóló könyves sorrendjéről, amilyen sorrendbe érdemes elolvasni őket? :)
Fantasy regények és Fantasy kisregények ezt a két listát vedd alapul mér írtam de most nézem a link lemaradt bocsi érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!