Egy könyvet hogy kell kiadni?
Megírtam egy igaz történetet, ezelőtt három évvel. Három év után elolvastam újra és nagyon élveztem, pedig én írtam és én tudom, hogy milyen helyeken játszódik a történet, stb., hiszen valós a sztori.
Megmutattam a barátnőimnek, ők tátott szájjal adták vissza nekem a kinyomtatott papírtömböt, hogy "úristen, de jó" és hasonló más jelzőkkel illették.
Mondták, hogy adjam ki, ha tehetem.
Mi kell ahhoz, hogy egy könyvet én kiadhassak? Mellesleg jó lenne álnéven.
Leírnátok ennek a menetét?
A válaszokat előre is köszönöm!
igen, ez az egyik lehetőség.
a másik pedig, hogy vannak magyar írók, sikeresek, a könyveiket rengetegen veszik, és támogatják a még nem túl ismert vagy egyáltalán nem ismert írókat. Vannak online oldalaik, aki hasonló témában ír regényeket, novellákat, verseket vagy bármit, annak az írásait szivesen elolvassák. Elküldheted nekik e-mail-ben a történetet, ők pedig közzé teszik az online oldalukon, vagy ajánlják rögtön egy könyvkiadónak, ami persze ritkán fordul elő, de megesik. Ennek gyakorlatilag ugyanaz a lényege, mint amit az előző válaszban olvashattál, csak annyival szerencsésebb, hogy egy elismert író oldalait nyilván sokkal többen olvassák, mint egy teljesen ismeretlen személyét. Bár, ha nem túl sürgős hogy kiadják a könyved, érdemes átgondolnod az önértékelésedet, és néhány barát véleményénél komolyabb közönség véleményét megtudni, mielőtt ki akarod adni a könyvedet. Az írás művészet, ha esetleg nem jó a könyv, még ha közönsége lesz is, talán más, nagyobb művészek/írók nem fogják díjazni. Érdemes előbb írni egy-két 4-5 oldalas kisebb történetet, amiben nyilván csak a fogalmazásod a lényeg, online megosztani másokkal, aztán a regényt. Ha tetszenek nekik a fogalmazásaid, választhatsz, ahogy én mondtam, elküldheted a regényt egy ismertebb írónak, vagy egyszerűen felteheted az oldalra, ahogy az előző válaszban is benne volt.
Egy könyvet kiadni nem olyan egyszerű, mint ahogy elképzeled. Nagyon keményen kell küzdeni érte, hogy egyáltalán elfogadják a gondolkodásodat(ami egyértelműen látszik a regényben), és a történetedet, nem hogy még el is ismerjék. A barátaid persze, hogy elfogadják. A saját művészeted te vagy, a könyvedben az van, ami a fejedben. A barátaid persze, hogy elfogadnak olyannak, amilyen vagy, de mások nem biztos! A könyvírás nem úgy működik, hogy "írtam egy jó könyvet, most akkor kiadom", nem. Ez komoly feladat, amire nem biztos,m hogy képes vagy. Tudom, hogy ez most úgy hangzik, mint valami... hát, nem is tudom, micsoda, de nem úgy értem. Csak értsd meg, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ez nem így megy. El fogsz szenvedni vele egy darabig, de az megéri.
Mellesleg talán az első könyved jó, de írhatsz még jobbat, ez nem olyasmi,a mit megtanulhatsz, erre a saját könyveid írása közben fogsz rájönni, szóval gondold végig, biztos jó-e, mert ha nem, kiadod, és nem lesz jó, akkor később hiába írsz valami nagyon jót, a fenét se fogja érdekelni.
Az álnév az meg már csak rajtad múlik.
A válaszomat pedig ne vedd kötözködésnek, csak segíteni akarok :))
Persze a könyvedből azért ha kiadod, egy aláírt példányt nagyon szeretnék :DD
Köszönöm, egyáltalán nem vettem kötözködésnek! :)
Mivel a sztori teljesen igaz, nincs benne se színezés, se semmi extra, amivel felturbóztam és a múltamat tisztázza, ezért úgy érzem, hogy ennél jobbat nem tudnék írni. Legalábbis most még nem, lehet, hogy 10 év múlva igen, kicsit több tapasztalattal.
Én nem vagyok elfogult magammal szemben, sőt, nagyon kritikus vagyok. Ezt a "regényt" úgy írtam meg, hogy kijött belőlem az amit gondolok és mikor leírtam/kiírtam magamból mindent, akkor kinyomtattam, és eltettem.
Most jutott eszembe ezt megnézni, és nem találtam benne kritikát, csak azokat, amiket magamról gondolok.
Egy aláírt példányt pedig úgy is kaphatsz, ha nem lesz kiadva. :)
Akkor örülök, ha nem vetted annak :)
Amúgy nem, nem is arra céloztam, hogy elfogult vagy. Lehet, én viszont hülyén fogalmaztam a választ, de aznap eléggé szét voltam esve, fáradt is voltam, meg minden, szóval ha valami hülyeséget mondtam, akkor bocsi, velem gyakran előfordul ilyesmi.
Értem már, szóval egy történetet írtál le. Hát, a történetmesélőknek általában nagy sikere szokott lenni, főleg most, a sok fantasy és sci-fi regény mellett sokan szívesen olvasnak igaz történeteket, amikben nagy valószínűséggel a téma nem az UFO-k vagy nem is tudom, micsodák lesznek.
Mellesleg ha saját történetet képes vagy mások számára is érdekes módon elmondani, akkor valószínűnek, tűnik, hogy tehetséges vagy. Csak azért mondtam, kérdezz meg másokat is, mert nem is tudom, nekem például mindig azt mondják a barátaim, hogy tetszik nekik amit csinálok, még akkor is, ha nem. Bár ahogy így leírtad, a te barátaid valószínűleg őszinték voltak. Nos, hát nem tudom.
A többit már leírtam.
Ó, és azt az aláírt nyomtatott példányt megköszönném :DD Xd
nos, akkor sok szerencsét a könyved kiadásához :)
Nagyon szépen köszönöm! :)
Azt pedig nem tudom, hogy mennyire van ehhez tehetségem, de majd talán a közönség "megmondja". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!