Hogy kell egy könyvet kiadni?
minden a kapcsolatokon múlik, legalább is nagy része. valaki olyan kell aki kiadónál dolgozik vagy ilyesmi, és protekcióval kiadahatod a könyvet. vagy egyik ismerősöm pályázatot nyert, és úgy adta ki a könyvét. esetleg: www.konyvmuhely.hu
más ötletem nekem sincs, én is szeretném kiadni a könyvemet, csak nekem egyenlőre se kapcsolataim nincsenek, a könyvműhely az meg drága és nem egy biztos dolog hogy megveszik, amit kinyomtatattsz.
mondjuk irodalom tanárnál is rákérdezhetsz, hátha tud segíteni.
Szia!
Én is kíváncsi lennék a könyvedre, főleg, hogy másoknak is tetszik :). Hozzád hasonlóan én is próbálkozok könyvírással, és szeretném egyszer látni, hogy mégis milyen egy könyv, amit egy velem majdnem egykorú írt. Ha nem is akarod az egészet elküldeni, néhány oldalt vagy egy fejezetet szívesen elolvasnék belőle. Szóval ha gondolod, írj privátot, én meg cserében erősíteném a véleményezőid körét :).
Szia!
A könyvkiadás nem kis dolog, elképzelve sokkal szebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Olvass utána a dolognak, nagyon sok oldalon foglalkoznak ezzel a témával, sok mindent megtudhatsz onnan :)
Egyébként - csak hogy összefoglaljam - a kéziratok legnagyobb részét visszadobják, nagyon sokat olvasás nélkül. Első könyves írókkal az esetek nagy részében nem állnak szóba, inkább a híres emberekkel, és a már publikált szerzőkkel foglalkoznak, úgyhogy a pályakezdőknek nagyon-nagyon nehéz dolguk van. És ne vedd magadra, de kiskorúakkal (még fiatal huszonévesekkel se nagyon) nem szoktak foglalkozni. Pedig a kiadón keresztül történő könyvkiadás a szerzőnek ingyenes, habár tény, hogy meggazdagodni sem fog a jogdíjából.
Természetesen próbáld meg, ha meg akarod, de inkább ajánlom neked a magánkiadatást. Az pénzbe kerül - ráadásul elég sokba, de ha jól csinálod, és ha tényleg jó a könyv, idővel megtérül. Viszont itt érdemes átgondolni, hogy mennyire jól kidolgozott, mennyire logikus az írás, mert ha úgymond csak viccből, kedvtelésből, önmagad és néhány ismerősöd szórakoztatására írtad, gyanús, hogy tele lesz hibával (helyesírási, szerkezeti, formai, logikai, pszichológiai). Akkor viszont már szükséged lesz egy szerkesztőre, aki erre szakosodott és segít ezeket kijavítani. Kell majd még korrektor és grafikus is, de ha szerencséd van, ezeket biztosítja neked a magánkiadó cég a szerkesztővel együtt. De az anyagiakat tekintve majdhogynem tökmindegy, mert az ő munkájukat mindenféleképpen ki kell fizetni és az a te zsebedből megy. Pontos összeget itt nem lehet mondani, de maradjunk annyiban, hogy nem harminc-ezerről beszélünk :)
Ennél olcsóbb az e-könyv magánúton történő kiadatása, mert csak a szerkesztőt, korrektort, grafikust kell fizetned, a nyomtatást és a terjesztési díjat (ami jelentősen több az első "csomagnál") már megspórolod. Olcsón, pár száz forintért felteszik neked e-könyves oldalakra, de azt is lehet, hogy neked kell magadnak elintézni. Az e-könyves ár pedig sok mindentől függhet, gondolom a terjedelem az egyik legfőbb dolog, ami alapján meghatározzák az árát.
Úgyhogy nem tudom, ezzel mennyire ijesztettelek el, de jobb, ha átgondolod. Ha csak az ismerősök kérésére gondolkodtál el ezen a lehetőségen, akkor én azt tanácsolom neked, hogy valamilyen ingyenes blogra töltsd fel részenként/fejezetenként a sztorit, ahol az ismerősök is tudják olvasgatni, és reklámozni is tudod. Az tutira ingyenes, és biztonságos :) A további íráshoz pedig sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!