Hogyan csináljak hamachi-val minecraft szervert?
Számos videó van erről, és mindegyik alapján meglehet csinálni kb de azért leírom :D
Tehát:
- Letöltöd Hamachi-t és bejelentkezel, csinálsz egy hálózatot. Ezzel már megvan a fele kb :D
- Letöltöd a játszani kívánt verzóhoz a szerver jar-t(szerintem ne exe-t, jar jobb.)
- Beteszed egy mappába az asztalon vagy valahol ahol eléred könnyen.
- Elindítod, és létrehoz majd néhány file-t.
- Megnyitod az eula.txt-t.
- Abban átírod az eula=false-t eula=true-ra.
- Most elindítod a jar-al megint, és elvileg megjelenik majd egy ablak, ez alapból legenerál egy világot, és létrehoz még pár file-t.
- Ha úgy néz ki neked is mint nekem akkor zárd be.(consolba írd be hogy stop)
- Most a mappában találsz egy "server.properties" nevű file-t, ezt társítsd jegyzettömbhöz, majd ha megnyitotta akkor láthatod hogy itt a szerver beállításait tudod kezelni.
- Itt az online-mode=true-t írd át online-mode=false-ra.(Ez különösen akkor fontos ha tört minecraft,és persze ismerőseid is csak akkor tudnak feljönni ha ezt átírod(ha nekik nem eredeti))
- Most indítsd el megint a jar-t. Elvileg ugyan azt az ablakot kell kapnod mint előbb. Most már megy a szerver.
- Vissza Hamachi-hoz-> Hogyan is csatlakozz ?
- A serverre a Hamachi ipv4 címeddel tudsz majd felmenni, és a barátaid is, DE CSAK akkor ha benne vannak ugyanabban a Hamachi hálózatban
4pv címed kimásolása:
- Most hogy kivan másolva a cím amivel csatlakozhatsz a szerveredhez, csak minecrafton belül kell hozzáadni a szervert(ugye bemásolod a hamachi ipv4 címedet, ismerőseidnek is ezt kell tenni):
- Mostmár elvileg ott kell lennie a szervernek ami működőképes:
Ha esetleg nem enged fel haverokat akkor engedélyezd tűzfalban a java-t vagy kapcsold csak ki egyszerűen ameddig toljáok.
Remélem elég alapos voltam, de ha továbbra is vannak kérdéseid akkor írj :)
Bocs az esetleges hibákért, ha rossz képet linkeltem be, megesik, de siettem :P
Üdv, :D
Hali újra,
Beírod windows keresőbe : %appdata%
Majd enter akkor megnyit egy mappát, ugye ott van a minecraft mappája a .minecraft.
Belemész és ott a saves mappában vannak mapok, jobb klikk arra amelyiket akarod és másolás.
Ezután a szervered mappájában jobb klikk beillesztés.
Most megnyitod a már használt server.properties filet, megintcsak jegyzettömbel, és a level-name=world-hoz beírod a bemásolt mappád nevét ami mondjuk az hogy "NewMap", akkor így fog kinézni: level-name=NewMap
Megjegyzés: Nem nagyon szereti az ékezeteket :D
Elmented a filet, elindítod a szervert és elvileg a te mapodat tölti majd be mostmár.
Ui: Ha admin akarsz lenni akkor beírod ezt a consolba:op neved
Ha még van kérdésed írj nyugodtan :)
Üdv, :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!