Kedvenc animétek? Mit tetszett benne?
Nemsemmi :D ez az anime akkor készült amikor én megszülettem
Köszönöm ^^
Death note
Code geass
Steins;Gate
Noragami
FM: Brotherhood
Dragon ball z
Naruto
Beach
Inuyasha
Yu yu hakusho
Tokyo goul
No game no life
Nem csak anime-ben, hanem könyvben, filmben, sorozatokban is azt szeretem, amikor a valóságot, a hétköznapi való világot veszik alapul és csak egy apró, de drasztikus változtatást eszközölnek benne és bemutatja, hogy egy ilyen apró dolog miatt hogyan tud megváltozni az egész világ. Ezek miatt a Death Note.
A teljesen hétköznapi valóságot mutatja be annyi különbséggel, hogy van egy lista amivel gyilkolni lehet. Ráadásul a sorozat nem csak erre koncentrál, hanem az alkotó elképzelései szerint bemutatja, hogy a társadalom hogyan reagálna ezekre az eseményekre és a sorozat alatt részről részre igen erős etikai, erkölcsi és morális kérdéseket feszeget.
Yu Yu Hakusho, mert ez volt az első anime amit láttam, és mert nagyon tetszett a szereplők küzdőszelleme, és mert megmutatta hogy mi is az igazi barátság, meg hogy minden akadállyal meg kell küzdenünk.
Lovely Complex, mert megmutatta, hogy a szerelemben nem számítanak apró dolgok ( mint pl. magasság)...
Naruto-ezen nőttem fel és rengeteg szöveg van,ami lelkesítő hatással van.
Nisekoi-az egész történet alapból jó.Rakuval eléggé hasonlítunk,valamint aki tetszik neki(Onodera),én is pont olyan lányt keresek mindig,szóval tényleg van bennünk valami közös.Vicces az egész,ajánlom,hogy nézd meg. :D
1. Rainbow: Nisha Rokubou no Shcihinin
A történet egyedi, nem sablon, lenyűgöző. Bemutatja, mire képes a barátság, hogy a barátokra a legrosszabb helyzetekben is támaszkodhatunk, és barátokkal nincs olyan hogy lehetetlen. Valósághű, bemutatja hogy az élet nem habos torta, és néha szembe kell nézni a rosszal, akármennyire fáj. Az 1950-es években játszódik Japánban, és bemutatja milyen is volt ténylegesen a háború után, nem kertel az anime, odateszi elénk az igazságot. Bemutatja hogy a lenézés és az oktalan döntések, nem kivizsgált esetekért is igenis akárkit beküldtek a börtönbe, és nem nézik meg, hogy a bűn amit valaki elkövetett, miért lett elkövetve. Nem nézik, hogy az fiú tanára megerőszakolta a lány osztálytársát a fiúnak, csak azt nézik hogy a fiú 3 hónapon át gyógyuló sérülést okozott a tanárnak. Bemutatja hogy a börtön maga volt a pokol. De emellett az anime mégsem komor, mert a 7 fiú, akik igaz barátságot kötnek és csak egymásra támaszkodhatnak, és átsegítik egymást a nehéz időkön, feldobja az anime hangulatát. Kiszámíthatatlan, mégis szívbemarkoló, és a néző akár fiú, akár lány, el fog morzsolni minimum egy könnycseppet. Én nem csak egyet eresztettem el :D
2. Kuroko no Basuke
Ez az a sport anime, amit ha egyszer elkezdesz nézni, sosem unatkozol, a kosármeccsek annyira lekötnek és érdekesek, hogy nem lehet megunni. A csapatmunka, az összetartás játszik nagy szerepet benne, és sokszor meglepően kiszámíthatatlan ez az anime is.
3. Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Igaz, kb. most járok a felénél, nem fejeztem még be közel sem, de már most a kedvencem. Az, hogy Alphonse és Edward nem adják fel a céljukat, márpedig elég sok minden történik velük, mégsem felejtik el, miért küzdenek évek óta, és mi a céljuk. Nagyon izgalmas, és érdekes, a szereplők, 5-6 rész alatt a szívemhez nőttek♥
4. Lovely Complex
Az első olyan anime volt, aminek úgy kezdtem neki hogy "na, most animét fogok nézni", szóval mondhatni hogy ez volt az első animém. Ez az anime mutatta meg nekem, ez a műfaj mennyire jó. Áldom az Istent, hogy ez az anime akadt az utamba, és egy ilyen szuper animével ismerhettem meg az anime világát, mert lehet, hogyha egy rossz, unalmas animét kezdek el nézni, pl. számomra mondjuk a Diabolik Lovers, akkor lehet hogy azt mondtam volna hogy "ez tényleg olyan szar aminek mondják" és hagytam volna a francba az egészet. De nem, mert iszonyatosan élveztem a Lovely Complexet, humoros, romantikus, érdekes története van, szerethetők a szereplők :)
5. Kaleido Star
Nem mostani, de emlékszem, kiskoromban nem telhetett el a reggel Kaleido Star nélkül. Amikor már túl voltam a Lovely Complexen, Vampire Kngihton és Kaichou wa Maid-sama-n, mondtam hogy valami régi klasszikust kellene megnézni, amit kiskoromban láttam, de már nem emlékszek a történetre fel kellene eleveníteni. Na, a Kaleido Star tökéletes választás volt. Kis koromban amik ilyen reggeli-esti animék voltak még anno az RTL-en meg Animaxon, és néztem őket, az a Kaleido Star, Inuyasha és a sima Fullmetal Alchemist. Na most az Inuyashat még nem néztem meg, mert hosszú, arra majd később kerítek sor, a FMA Brotherhoodot most nézem, a sima FMA-t valószínűleg már nem fogom, de a Kaleido Start nem bántam meg hogy újra néztem, mert magával ragadó anime volt, a maga egyszerűségével, de mégis olyan témát dolgozott fel, amit nem sok anime: cirkusz, akrobatika. A szereplők, főleg Sora jellemfejlődése lenyűgöző volt.
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!