Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért van mostanában ekkora...

Miért van mostanában ekkora "Alkonyat-mánia"?

Figyelt kérdés
Nem értem, miért kell egy amcsi limonádé tinifilmet így felsztárolni... Tíz éve, mikor én voltam tizenéves, ugyanekkora hisztéria volt a Titanic c. nyálság miatt (már akkor is felfordult a gyomrom ettől), most meg a csapból is az Alkonyat folyik! Film, könyv, soundtrack, satöbbi... Majdnem minden tini csaj arról kérdez, hogy mikor lesz folytatás, van-e barátnője a főszereplő színésznek, hol lehet kapni a könyvet (megjegyzem: minden sarki könyvesboltban halomra áll a könyv). Miért kell ekkora hisztériát kelteni egy legjobb esetben is középszerű tinifilm miatt?
2009. jún. 16. 12:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

1. Az MTV Movie Awards gálán sem úgy tűnt, hogy egy középszintű film az Alkonyat...

2. Amikor te tini voltál akkor még az interneten nem voltak ilyen helyek, ahol kérdezni lehetett stb., ezért nem folyt mindenhonnan a te és mások által nagyon kedvelt film...

3. Tényleg kezd már túlzás lenni, h GYK-en minden 2. kérdés ugyan az, de azt sem értem, h 1000-en kiírták már ugyan ezt a kérdést, neked minek kellett?? Engem is zavar, mégsem írom ki, amikor már jó páran megtették elöttem.

2009. jún. 16. 13:02
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
én már nagyon unom,de azt kell h.mondjam nem csak tinimánia...fősulis vagyok és több csoporttársam is függő...én meg csak pislogok,h.te jó ég..de majdcsak elmúlik náluk is,jön valami más...
2009. jún. 16. 13:05
 3/17 anonim ***** válasza:
21%

A tiniknek mindig volt, van és lesz mániájuk. Volt Gyűrűk ura, Harry Potter, High School Musical (ami sokkal nagyobb nyál szerintem) stb., egyszerűen csak meg kell várni, amíg jön egy másik és elmúlik.

Én az öcsém (17) kedvéért most megnéztem a filmet, egy hétfő estének megtette. Viszont annak örülök, hogy a film hatására a könyvet is el akarja olvasni. Még ha egy film is veszi rá az olvasásra, akkor is olvas, és ez a lényeg az én szememben.

2009. jún. 16. 13:08
 4/17 anonim ***** válasza:
79%
Azért, mert most voltak a tanév utolsó napjai, és mindenki DVD-zett a sulikban már csak, meg fagyizott.
2009. jún. 16. 13:13
 5/17 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak:

1. Az MTV Movie Awards kizárólag a tinifilmekkel foglalkozik, majd ha 13 Oscart nyer, mint a Ben Hur, akkor elhiszem, hogy értékes film.

2. Az én tinikoromban is voltak hasonló fórumok, csak nem a neten. Fan-klubok százairól lehetett olvasni pl. a Bravo, a Popcorn, illetve az IM magazinokban. Akkoriban még postai levelezés útján működtek az ilyesmik, de a tömeghisztéria már akkor is létezett. A kérdés arra vonatkozott, hogy MIÉRT létezik ez a hisztéria? A Titanic-ot egyébként láttam (osztállyal a moziban, jeee...), de a lányok többségével ellentétben nem tudott belőlem zsebkendőpusztítási rohamot kiváltani, sőt, kínomban röhögtem rajta, milyen hatásvadász és nyálas az egész (13 évesen).

3. Az eddigi kérdésekre mindig elterelő válaszok érkeztek, reméltem, hogy most végre értelmes emberek értelmes válaszait olvashatom "tinilány-hisztéria" témában.

A következő két válaszolónak köszönöm a gondolatait! :)

2009. jún. 16. 13:19
 6/17 anonim ***** válasza:
62%

azért van ekkkora alkonyat mánia, mert az alkonyat egy nagyon nagyon érdekes és izgalmas könyv. soha nem olvastam még ennél jobb könyvet. bnagyon szeretem. szerintem olvasd el te is. tényleg nagyon jó.:)

a film viszont annyira nem jó :( de azért szeretem azt is

18/L

2009. jún. 16. 13:31
 7/17 anonim ***** válasza:
77%
A lányok ilyenek...24 vagyok most láttam tök véletlen öcsém berakta a dvdbe....És másnap megkérdeztem néhány embert kinek van meg a második és nem hisztériából...vagy ez az lenne? Tényleg ennyire menő lenne?Az említett ismerősök nem is tudtak a filmről eddig...
2009. jún. 16. 13:34
 8/17 anonim ***** válasza:
79%
Hát én is mindenhol ezt látom, külföldi fórumokon magyaron, mindenhol... a tököm tele van vele már. Nekem az a bajom hogy az ilyen nyomoronc filmek lehúzzák az igazán jó vámpíros filmeket is. Most mindenki vámpíros könyveket keres, meg vámpíros filmeket, aztán elolvasnak egy klasszikust és azt mondják "hú az milyen sz*r volt" mert nincs telenyáladzva.
2009. jún. 16. 14:41
 9/17 anonim ***** válasza:
79%

Én kénytelen voltam megnézni, barátnőm miatt :). Aranyos film volt, de egyszer megnézni bőven elég. Ráadásul a az összes könyvet elolvasta, elsőt magyarul, a többit angolul.

Ez szerintem szezonális. Most érkezett el ide az Usából a hullám. Ilyen volt a Harry Potter is nem ?

Lehet, h sokakat zavar, én látok benne Egy Hatalmas nagy pozitívumot, méghozzá azt, h legalább a fiatalok olvasnak valamit. az én fantáziámat nem mozgatja meg anniyra, inkább olvasok valami mást :)

2009. jún. 16. 16:35
 10/17 A kérdező kommentje:

No, kedves feleim, ma délután megnéztem a filmet, és nem csalódtam. :) Hatásvadászat a csúcson, szinte szakadtam a röhögéstől a "legromantikusabb" jeleneteken. Mindazonáltal figyeltem, mi miatt rajonghatnak érte a tinilányok. :P

Pl. mert gimis sztori: azt az érzetet kelti, hogy akár velük is megtörténhetne ez a "romantikus" szerelem.

Aztán a helyszín tényleg gyönyörű, én is elmennék oda. :) A főszereplő csaj "különleges", és miután minden tini azt gondolja magáról, hogy ő is "más, mint a többiek", talán rokonságot éreznek vele.

A történet maga a nyálas jeleneteket leszámítva fordulatos, és bár naivan lebutított, a humort sem nélkülözi. Még engem is megnevettetett... :)

Szóval oké, egy tinilány számára szerethető és aranyos film, egy felnőtt már nem élvezi annyira (mint a tinifilmeket általában). A hisztériát viszont még mindig nem értem: miért nem lehet a helyén kezelni a dolgokat? Ez csak egy könyv/film, ami sokakat megnyert magának. De miért nem maradhat csak egy könyv/film?

2009. jún. 16. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!