Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Cosplay, hogyan kezdjek hozzá?

Cosplay, hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
A gondom az, hogy a varrás nem megy túlzottan, de a kézműves dolgok viszonylag jól mennek. Most egy original karakteren dolgozom (nagyon-nagyon kezdő cosplayes vagyok >.<"), aminek a ruházatát megvásárlom, és csak a kiegészítőket készítem én. A kérdésem az lenne, hogy ha hungarocell alappal készítek kardot vagy hasonlót, majd papírmaséval fedem és festem, mivel kell utána lekenni/fixálni? A festésnél mire figyeljek? Valamint dekorgumi vért/páncéldarab-féle esetén mivel tudnék neki fémesen csillogó színt adni, és a festésnél mennyire árnyékoljak? Ilyesmi leírások, blogok, videók is érdekelnének, ha ilyet tudtok.

2015. febr. 7. 00:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Fegyvereket/páncélokat érdemes sprayfestékkel, rétegelten festeni ami az árnyékolás kérdését is megoldja, és hungarocellre-dekorgumira egyaránt jól fog. A festéket pedig elég egy erősebb "beton" típusú hajlakkal lefújni ha fixálni szeretnéd.

Am mikorra készül?:D

2015. febr. 11. 21:39
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon köszönöm. :) Esetleg van olyan márka, ami különösen jó, vagy szinte mindegy? :D

Igazából nincs határidőhöz kötve, saját kedvtelésből készítem, és hogy fejlődjek.

2015. febr. 12. 19:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem mind1 milyen fajtájú festéket használsz, de érdemes akrillal és olyannal ami nem oldószeres. Mindezt szabadban, de minimum nyitott ablaknál, mert ha sokáig szagolod beájulhatsz. Ja és olyan ruhában fess aminek nem baj, ha soha a büdös életben nem jön ki többé a festék.
2015. febr. 13. 22:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Oké, köszi mindent! :)
2015. febr. 15. 18:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahogy néztem papírmaséra rögtön lehet festeni de hungarocell helyet én inkább purhabot ajánlok, sok jó cosplayes abból csinál fegyvert. Akrilfestékből pedig lehet kapni "metálosat" ami elvileg fém hatású, én is szeretnék páncélt csinálni szóval meglátom.
2015. márc. 3. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!