Milyen részekből állna, a "tökéletes" város szerintetek?
Arra vagyok kíváncsi, hogy vajon milyen dolgok segítik elő egy városról, hogy jó (gazdaságilag, megélhetőségileg, akárhogy), bevehetetlen (háború esetén), és mégis "akarjanak itt lakni" az emberek.
Város szerkezet, épületek, infrastruktúrák, energiaellátás, stb...
(minden válasznak örülök, nem baj ha hülyeség! :)) )
Szvsz jó infrastruktúra a legfontosabb, abból is az utak minősége és áteresztő képessége, de ez persze nem ilyen egyszerű - lévén az is fontos, hogy nemzetközi szinten hídkapcsolat legyen több ország között. Persze a helyi gazdaság számára is fontos, hogy gyors összeköttetése legyen az agglomerációval, ahova általában logisztikai központok települnek.
A víz-áram alap és nem árt valamiféle fűtési rendszer sem. Ma már a széles sávú internet is kötelező, valamint megfelelő szerverellátottság. Mobilhálózat versenyképes árakkal, vállalkozásokat támogató üzletpolitikával. Bár itt már áttértünk a dolgok nem-műszaki vetületére. Szerintem egy város esetében a legfontosabb kérdések nem műszaki szinten, hanem döntéshozatali és ember-ember közi kapcsolatokon dőlnek el. Értsük ide a munkaerőt is, ami akkor jön a városba, ha munkát kap, és a munkát adókat pedig szintén a korábban felsoroltak + a politikai beállítódás vonzza a városba.
Pl nálunk bizonyos szakorvosokhoz 20-30 perc eljutni, de a legtöbb a város másik végén van, oda 45 perc a buszozás, na szóval az én javaslatom: orvosi központokat a település minden részére.
Városrészenként ott lakó "utcaseprőket" foglalkoztatnék. Nekik kellene a kukákat is üríteni, meg szólni a különböző szolgáltatóknak, ha valamivel gond van. Ez a végzettségggel nem rendelkezőknek is adna munkát.
Energiaellátás szempontjából hálózatba visszatölthető áramtermelő cuccokkal látnám el a házakat. stb...
Jók! én olyan dologra gondolok, (teljes mértékben csak "álmodozás" szinten), ahol a vezetőség egyértelműen nép barát, és a jogi részére még nem "térek ki". Csak a város szerkezet felépítettsége szempontjából mi a "jó" a népnek. Orvosi központok, utak, logisztikai központok, "nemzetköziség", köztisztaság megoldása, áramtermelő cuccok. :)
ezek szuperek! még még!!! :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!