Mi a lekvároskenyér receptje?
Lekvároskenyér 2 személyre:
végy
- 1 kiló lisztet
- 30 deka darálthúst
- egy fej karfiolt
- egy marék petrezselymet
- 3 evőkanál konyhasót
- egy doboz kockacukrot
- négy fej fokhagymát
- egy kevés étolajat
- trappistasajt tetszés szerint
Keverjük össze a lisztet és a darálthúst, majd adjunk hozzá vizet és olajat. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és szórjuk rá a petrezselymet. Fogjuk a kockacukrokat és dobjuk ki. Tegyük az olajos lisztet és a darálthúst a tepsibe, majd szedjük rá a pirított petrezselymes hagymát. Az egészet rakjuk körbe felvágott karfiol-darabokkal, szórjuk rá a sót és reszeljünk rá tetszés szerint trappistasajtot. Az egészet másfél órán át süssük nagy lángra a sütőben.
Ha mindent jól csináltál a végén egy megkent lekvároskenyeret fogsz kapni.
-1 szelet 30mm vastag és 250mm széles kenyér, lehetőleg fehér
-3 teáskanálnyi lekvár (ízlés szerint, lehet dzsem is)
-1dkg vaj
A kenyeret egyenletesen megkened a vajjal, de vigyázz, hogy mindenhol pontosan 2-2,5 mm vastag legyen. Aztán a rákened a 3 teáskanál lekvárt/dzsemet, azt is szépen egyenletesen, kb 2-3 mm vastagon. Hagyd állni 10 fokon 6-7 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ezután ízlés szerint lehet hozzáadni friss gyümölcsöket. Jó étvágyat! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!