Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Csajok, van akit "tonkretett"...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csajok, van akit "tonkretett" a fogamzasgatlo szedese?

Figyelt kérdés

Ugy ertem, megterhelte az idegrendszereteket, pszichesen rossz hatasokat okozott, hormonalis felborulas, indokolatlan hisztik es erzekenyseg ami elotte nem volt... Tovabba egyeb egeszsegugyi problemak mint legszomj, maj leepules, fejfajas...

Erdekelne kinek hogy tette tonkre az eletet ez a sz**r.

Van olyan ismerosom, aki pajzsmirigyes lett tole, sajnos van olyan is aki belehal... :( amikor en szedtem panikrohamaim es eros legszomj volt a mellekhatas. Halistennek egy honap utan abba is hagytam. Nektek tapasztalatok? Illetve mivel vedekeztek, ha nem tabival? Valakinek bevalt a gyuru? Dohanyzik mellette?

Kivancsian varom a valaszokat!

2016. jún. 7. 15:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%

Nekem egy barátnőmnek nagyon durva hüvelyszárazsága alakult ki, és mikor abbahagyta a tablettát, emellé még a menstruációja is megszűnt létezni. Szóval már lassan egy éve azon küzdenek a nőgyógyásszal, hogy újra nedvesedjen, és legyen rendszeres vérzése. Persze durvább dolgok azok, amiket te felsoroltál, de ez is elég kellemetlen, és a szexuális életet is teljesen ellehetetleníti.

(Nekem nem volt semmilyen problémám a tablettámmal szerencsére, 3 éve szedem)

2016. jún. 7. 15:52
 2/19 anonim ***** válasza:
86%

Jelen.

Beszédzavarom lett tőle és migrénem. Konkrétan nem tudtam értelmes mondatot alkotni egy 10 percig. Nagyon ijesztő élmény volt. Megtiltotta a doki, hogy tovább szedjem és mindenféle vizsgálatokra kellett mennem (MRI, UH, vérvétel). 3 hónapig szedtem, azalatt egyszer sem jött meg a menstruációm, de félidőnél mindig erősen görcsöltem.

Híradóban volt egy fiatal lány, aki belehalt.

Én mindenkinek mondom, hogy ne szedje, mert életveszélyes. A betegtájékoztató és a mellékhatások legalább 10 oldal...

Nagyon veszélyes és tini lányoknak is olyan könnyen felírják a dokik.

2016. jún. 7. 15:53
 3/19 A kérdező kommentje:
Hat ez nagyon durva, csajok! :O
2016. jún. 7. 15:56
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a lepontozást, bocs, hogy megbetegített a tabletta, megyek felakasztom magam. :D

2#

2016. jún. 7. 15:57
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
Én felpontoztalak, de szerintem a legalább 10 oldallal egy kicsit túloztál, én olyannal még nem találkoztam, pedig 4 nő él a családban, és mindenki tablettát szed, csak másfélét. Az enyém egy két oldalas, egy darab papír...
2016. jún. 7. 16:00
 6/19 anonim ***** válasza:
Na akkor ezek után kezdjem el szedni...:D nem túl bíztató. Őszintén én ellennék nélküle, de óvszerrel hosszútávon rendszeres használat mellett megnő az esély a problémára, plusz a barátom is örülne ha áttérnénk majd...
2016. jún. 7. 16:01
 7/19 anonim ***** válasza:
71%

én 28 év alatt betiltanám a fogamzásgátló szedését... igen 28 alatt, mert egy egészésges tinilány szervezetét ne csesszük már el azért hogy nyugodtan kefélhessen füvel fával..

28 éves nő meg már eldöntötte hogy szeretne-e gyereket vagy nem szóval neki több joga van igényelni ilyet, mint egy 15 éves taknyosnak...

2016. jún. 7. 16:01
 8/19 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Igazából fele ennyi gond sem lenne, ha nem úgy osztogatnák az orvosok, mint a cukorkát.

Anyámnak írta fel az orvosa, mert lett barátja és ezzel együtt szexuális élete (50 fölötti), rá három hónapra jött a telefon, hogy menjek a sürgősségire mert bent fekszik az anyám.

Anno mikor nekem is lett nemi életem akkor meg akartam beszélni a kijelölt orvosommal milyen lehetőségek vannak, ehelyett, lerázott egy recepttel, hogy szedjem ezt, ez nagyon kényelmes. De igazából a mamám már szólt, hogy a mi családunkban a tabi nem jó megoldás, így kivizsgáltattam magam egy másik orvossal és ő is megerősítette, hogy inkább ne szedjem. Anyámra meg nagyon mérges lettem, mert ahelyett, hogy alternatívákba gondolkozott inkább a "kényelmes" megoldást választotta, holott tudta jól, hogy ez mivel jár, a mi családunkban ("ügyetlen a gumihoz").

De ami megdöbbentő volt a számomra, hogy a sürgősségin lévő nők negyede trombózissal feküdt ott, a tabletta miatt. Volt ott a fiataltól az idősig mindenki. És akkor elgondolkodtam ha egyszer, látják, hogy ennyire veszélyes, és sok nőnek nagyobb kárt okoz mint hasznot, akkor miért nem lehet szigorítani a kiadását? Miért kell felírni, aztán meglátjuk mi lesz? A trombózis veszélyt ki lehetne szűrni simán.

Én ettől függetlenül továbbra sem a tablettát tartom felelősnek, hanem az orvosokat, ahogy kezelik ezt az egész témát. Felelőtlenül, mert nem az ő életük van mérlegre téve. A legtöbb nőnek meg dunsztja sincs a lehetséges kockázatokról, csak örül, hogy van egy biztonságosnak mondott és kényelmes megoldás.

2016. jún. 7. 16:03
 9/19 anonim ***** válasza:
29%
Dr. Spleen: A 15 és a 28 között nincs semmilyen átmenet? És aki esetleg 28 éves kora előtt fogamzásgátló tablettát szeretne szedni, az mindenképp könnyűvérű és azért kell neki, hogy összefeküdjön fűvel-fával? Persze, van valamilyen alapja annak, amit mondasz, tényleg nem kéne tinilányoknak felírni ész nélkül a tablettát, de attól még bicskanyitogató a stílus, amiben ezt tálaltad. 21 éves nőként (igen, nő vagyok, nem tinilány!) hadd döntsek úgy, hogy a párommal 4 év után eljutottunk arra a szintre, hogy szeretnénk intimebbé tenni a szexuális együttléteket az óvszer elhagyásával... Nem hiszem, hogy ehhez neked bármi közöd lenne!
2016. jún. 7. 16:05
 10/19 anonim ***** válasza:
68%

ma 16:05

Nincs hozzá közöm (hálaégnek) a te magánéletedhez de továbbra is hangsulyozom hogy 18 21 éves tinik (igen ebben a korban még annak számitasz) ne higyék már azt, hogy ők mindent elöre látnak... igen lehet hogy intimebbé akarod tenni ezt a kapcsoaltodat de semmi nem zárja ki azt hogy mondjuk 4-5 éven belül nem akarsz pár kölyköt és akkor meg széttárja a doki a kezét hogy sajnos nem lehet mert az a szar tabletta szétkurta a szervezetedet... (igen erre is van példa) és akkor meg lehet mindenkit hibáztatni a csaávod meg otthagy a francba mert nem tudsz neki gyereket szülni és akkor megint mehet a rinya hogy milyen igazságtalan az élet...

21 évesen azt sem tudod hogy mi lesz veled jővőre nemhogy mi lesz belőled 5 év múlva... Védekezzetek, kuppal gumival amivel akartok de az ilyen bogyós szarokat felejtsétek el... Nem attól lesz egy kapcsolat intimebb hogy van-e gumi a pasid farkán vagy nincs...

2016. jún. 7. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!