Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Miért kell szégyelni?

Miért kell szégyelni?

Figyelt kérdés
A mai világban miért kell szégyelni azt ha valaki 16-18 évesen még szűz???Egyébként nyilván azért szégyelik mivel mindenkitől ezt halljáh, hogy "jajj te még szűz vagy??| kislány/kisfiú|éretlen stb)Miért viselkednek így a mai fiatalok? régen még büszkén valloták be a lányok, hogy 18 évesen még szüzek.
2009. aug. 9. 09:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%

Én 19 éves vagyok és még szűz:)

Ez számomra egy érték,amit ki kell érdemelnie annak aki elveszi majd...szerelem alapon:):)

És nem szégyellem

Sőt büszke vagyok magamra:):)

körülöttem már senki sem szűz(olyanok is sajna:()

valszeg mások azért szégyellik,mert az a divat most h 16 évesen már mindenkinek túl kell esnie az elsőn...

Én nem tartozom ebbe bele:D

várom a megfelelő alkalmat:)

19/L

2009. aug. 9. 09:40
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szégyelem, persze ott van bennem a kíváncsiság, a hajtás, de ha lehet én is azzal akarom elsőnek, akit igazán szeretek.:) 16/F
2009. aug. 9. 10:42
 3/24 anonim ***** válasza:
22%

a csajoknál ott van az,hogy ártatlannak tűnik,megvan benne a "kislányos" báj.(csak azért mondom így,mert én spec szeretem ezt:D)De ha egy pasi szűz 17-9 évesen,akkor ez kísérteni fogja egy jóideig.

de a témára visszatérveén is szűz vok:( =>hozzáteszem 14 éves.De szexközelben!

2009. aug. 9. 11:16
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy nem értem az ilyen kérdéseket. Ebben a korosztályban mozgok, amit leírtál és a többség (akiket én ismerek) szűz. És nem is szégyenlenek benne semmit. Sokakat a kíváncsiság, vágy hajt, de ettől függetlenül nem szégyenlik azt. Ez a "senki se szűz 16 évesen már" felfogás szerintem a neten terjedt el. Mondani, meg írni lehet bármit.

Sárky

2009. aug. 9. 11:47
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
20 vagyok és szűz. Mivel senkire nem tartozik hogy mi vagyok, mert nem reklámozom, ezáltal nem is lehet gáz, mert senki nem tudja hogy most mi is vagyok voltaképp.
2009. aug. 9. 12:53
 6/24 A kérdező kommentje:
hát az én környezetemben kiközösítik azt aki szűz mintha valami bűn lenne .Az a fajta felfogás járja erre hogyha valamelyik lány 16-18évesen még szűz akkor az nem normális itt az a normális ha min.10-20partnere volt már 1 ennyi idős lánynak.
2009. aug. 9. 12:54
 7/24 anonim ***** válasza:

nekem volt egy osztálytársam aki kb 13 éves volt mikor elvesztette. szerintem ez szánalmas, akkor abban a korban azt se tudja mit csinálnak, akkor minek?(na persze az is szép aki lefekszik egy 13 évessel...)

én 16 vok most, és most van már 5 honapja egy párom, nagyon szeretem, és nekem ö volt az elsö. kb 3 hónapja... jó el lehet itélni h ennyi évesen,ien korán stb... de én nem azért tettem h "végre vége legyen" meg mert "ciki"

szerintem mindenki büszke lehet rá ha 18 19 évesen szüz. és am meg kit érdekel mit mondanak a többiek? ez mindenkinek a saját személyes döntése, ha valakit kicikiznek emiatt, az magyarázza csak meg az illetönek h mien buta, és h ö az éretlen, nem az aki nem vágja hanyatt magát széttett lábakkal egy álló fütyinek...

részemröl ez van:D

2009. aug. 9. 13:16
 8/24 anonim ***** válasza:
13:16 vok lehagytam h lány vok meg 16 bár lehet rá lehet jönni belölleXD
2009. aug. 9. 13:17
 9/24 anonim válasza:

Az én társaságomban mindenki tudja mindenkiről hogy szűz-e vagy sem... vannak szüzek és nem szüzek, de minket nem igazán érdekel, senki nem kezeli máshogy őket. :) Én elég fiatalom veszítettem el, de NEM divatból..szerettem valakit, és érettnek éreztem rá, és ma is tudom hogy akkor olyan döntést hoztam amit soha nem fogok megbánni, mert nekem Vele kellett elveszítenem. Azóta nem szerettem senkit se annyira mind őt. :)

Tényleg van sok fiatal aki divatból veszíti el, ez nekem is szánalmas.. de nem kell általánosítani, mert nem mindenki ilyen.

Ha most szűz lennék, akkor sem bánnám, sőt büszke lennék rá, és mindenképpen annak az embernek tartogatnám akit nagyon fogok szeretni. Nem érdekelne ki mit mondana :D

17/L

2009. aug. 9. 13:58
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 19 éves vagyok, és szűz. Én sokáig szégyelltem, éppen azért, mert azt láttam, hogy a mai világban elvárás, hogy az ember hamar elveszítse, habár a legjobb barátnőim szüzek. Aztán jött A FÉRFI (így csupa nagy betűvel). Jött Ő. Én 18 voltam, Ő 26. Megvolt az első randi, majd a totál kétségbeesés részemről, hogy mégis miért vagyok ilyen hülye, hogy vele randizok, mi lesz, ha megtudja a titkomat. Aztán nem bírtam magamban tartani, elmondtam. És olyan pozitív visszajelzést kaptam, amire nem számítottam. Én fiúval, férfival előtte semmilyen szinten nem beszéltem szexről, így fogalmam sem volt, hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez. De Ő megnyugtatott, hogy ebben semmi szégyellnivaló nincs. Én még érvelltem is amellet, hogy de igenis ez szégyellnivaló, és nem jó így. És Ő kérdezte, hogy miért. Én azt mondtam, hogy az a társadalmi elvárás, hogy egy 18 éves lány már ne legyen szűz. És kérdezte, hogy ki fogalmazta meg ezt az elvárást. Mondtam, hogy mások. Ő meg annyit mondott, hogy másoknak meg mi vagyunk mások, és mi is megfogalmazhatunk elvárásokat. És amúgy sem úgy kell élni, ahogy mások elvárják, hanem úgy, ahogyan mi elvárjuk magunktól. Engem nagyon megnyugtatott a válasza. Azóta szakítottunk, de jóbarátok maradtunk. Van végre valaki, akivel az ilyen gondokat is meg tudom beszélni. Utána összejöttem egy másik sráccal. Ő neki már nem mint szégyellnivaló dolgot mondtam el, hanem mint egy tényt, amit tudnia kell rólam. Ő is elfogadta, nem emelte fel a szavát, nem kövezett meg érte, pedig ő nagy szoknyapecér. Igaz, hogy vele sem vesztettem el, de ez már más tészta. Jelenleg úgy állok ehhez a kérdéshez, hogy nem szégyellem, mert nincs mit. Ez nem egy hiba, nem vagyok ettől defektes. De nem is vagyok rá büszke. Nem tartom magamat többre másnál, mert én még ártatlan vagyok. Így alakultak a dolgok. Mindenki magánügye, hogy szűz-e vagy sem. Ha valaki akarja, hát veszítse el 13 évesen. Mindenki szabadon lehet felelőtlen. Én nem mondom másnak, hogy milyen legyen, mit csináljon. De nekem más se mondja meg, hogy én mikor veszítsem el. Évekig éltem abban a tudatban, hogy én vagyok a hülye, mert még nem adtam oda magamat másnak. És elég volt egy ember, hogy átértékeljek mindent. Szerintem a sok szégyenkezőnek is az kellene, hogy egy ember, akire hallgatnak, elmondja nekik, hogy nincs miért szégyenkezniük.
2009. aug. 9. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!