Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Eredeti üzletben vásárolt...

Eredeti üzletben vásárolt Nike cipő lehet made in China?

Figyelt kérdés
Találkoztatok már ilyennel?
2010. okt. 19. 12:11
1 2
 1/13 Dymo ***** válasza:
mégis szerinted hol gyártanák?
2010. okt. 19. 12:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne lehetne. Mindent távol-keleten gyártanak. Nekem az Adidas pl Malajzia...
2010. okt. 19. 12:20
 3/13 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Ha beszélsz angolul ezen az oldalon láthatod, hogy szidják a niket, amiért kihasználják többek között a kínaiakat is, akik gyártják a cipőket, miközben több millió dollárt fizetnek a reklámra.

Valóban készülnek eredeti nike cipők kínában is.

2010. okt. 19. 12:21
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
Szinte minden nagy márka Kínában gyártat. Nekem a Puma cipőm és a Convrsem is made in China (mindkettő márkaboltból van).
2010. okt. 19. 12:32
 5/13 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos ma már ezek a "nagy" márkák mind Kínában gyártattnak, de én már a bolti "eredetiben" sem bízom, mióta az egyik barátnőm mesélte, hogy az egyik vidéki nike márkaboltba is Törökországból hozzák a "Nike"-t.
2010. okt. 19. 12:47
 6/13 anonim ***** válasza:
49%
Mondjuk azért érdekes, hogy mindenkinek csak mesélik, meg hallotta. Egyébként vannak olyan boltok, ahol nem is kell csodálkozni, és is szoktam röhögni, mikor látom, hogy itt aztán micsoda márkák vannak, de általában már az egész bolton látszik, hogy ott aztán az lenne a csoda, ha eredetit vennél.
2010. okt. 19. 12:50
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem minden márkaboltban vett cuccom valami olcsó munkaerővel készült helyen gyártott. Pl. Zara holmik kína, India, Indonézia, H&M szintén, a most vett Devergo farmerem meg Görögországban készült.

Attól még nem hamis. Minden márkának az a célja, hogy a lehető legolcsóbb munkaerővel gyártassa le a holmikat, amiket aztán magas felárral árul.

Ha márkaboltban veszed akkor eredeti, ha piacon vagy internetes oldalakról, akkor meg hamisítvány. :)

2010. okt. 19. 15:07
 8/13 A kérdező kommentje:
És akkor az hogy lehet hogy egyik made in China, másik made in Indonesia, vagy India, vagy Korea? Mindig máshol gyártják ezek szerint?
2010. okt. 19. 15:11
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy egy cégnek több helyen is van gyára. Dolgoztam egy minőségi, igen drága bőrcipőket forgalmazó nagynevű cégnél, ők 5 országban gyártatnak, a legnagyobb gyáruk természetesen nekik Kínában van.
2010. okt. 19. 15:32
 10/13 anonim ***** válasza:

Miért? Megnyugodnál, ha a tiédben az lenne hogy Made In Indonesia? Attól hogy kínaiak dolgoznak a cipődön, ugyanazt a minőséget kapod, mintha mondjuk Germany lenne beleírva. Ugyanaz az eljárás, az anyagok, a modellek, mert ugyanaz a cég. És ugyanazokkal a feltételekkel, elvárásokkal csináltatják a kínaiakkal, mint a nyugatiakkal csak ők jóval kevesebb bért kapnak mindezért. A cég az akkor is a Nike.

Anyámnak a 30 éves adidas ruháiban Made In Brazil, Mexico, Espanol szerepel, a színeik koptak, de még mindig tökéletes. Az akkoriban más volt. Már lejjebb engedtek az árból, de a minőségből is. A régi eredetiek fasza cuccok, jól bírták.

2010. okt. 19. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!