Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Amikor a hajnövesztés a cél...

Amikor a hajnövesztés a cél ti milyen időközönként vágattok a hajatokból?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert én már november vége óta nem vágattam belőle, mert nem látom, hogy töredezne a vége.

Szerintetek ettől függetlenül vágatni kellene már belőle egy kicsit? Mert ahhoz képest mióta nem vágattam belőle nekem nem úgy tűnik mintha olyan sokat nőtt volna. :/

2010. júl. 2. 13:14
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
3 havonta
2010. júl. 2. 13:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Most én is növesztem a hajam 2 éve. Államtól már lenőtt a hátam közepéig :) Én azt vettem észre, hogy miután kijövök a fordásztól nagyon durván elkezd nőni.. utána következendő 2-3 hónapban meg lelassul. Ezért én 4 havonként járok fél centit a végéből vágatni :)

Tudom, hogy azt mondják, hogy a vágástól nem nő a haj, de felfrissul, élettel teli lesz és gondolom jó neki ez és ettől indulhat meg nálam.

2010. júl. 2. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:
37%

én 1 éve nem voltam, mert túl sok színből állt a hajam és fodrászra nem is bíztam..de most h 1 színű lett, én is menni akarok sűrűn vágatni h nőjön hamar:)

2-3 havonta vágass, mert ha nem is látszik, a vége eltörik és az elveszi a tápanyagot (vagyis elszívja) az egészséges hajtól.

ezt én is nemrég olvastam.

2 havonta is mehetsz simán, annál gyorsabban fog nőni.

általában az 1 hónapot ajánlják, de szerintem elég az 2-3 nak is.

2010. júl. 2. 13:45
 4/10 anonim ***** válasza:
19%
Ezt az ostobaságot...Ha vágnak a hajadból NEM fog gyorsabban nőni csak rövidebb lesz és várhatod míg menint megnő!! Gondolkozzatok már...a haj a fejbőrből nő és semmi köze a hajvég levágásának!
2010. júl. 2. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

Bocs 14:43as, de csak hiszed hogy okos vagy... pedig...

A töredezett hajvégeknek sokkal több tápanyagra van szüksége mint a haj más részeinek, és ezmiatt több és több tápanyag jut oda, igy már ami a haj más részeinek jutna azt se kapja meg a haj! Amint a töredezett hajvégeket levágják annál egységesebben jut el a természetes tápanyag a haj minden részére és ezáltal lesz fényesebb, egészségesebb haj! És ha már egészséges, akkor már nőlni is fog!

2010. júl. 2. 15:14
 6/10 anonim ***** válasza:
20%

Pedig ez nem így van,ezt a különböző cégek és fodrászok terjesztik a bizonyos okból kifolyólag,én tudom mert fodrász vagyok.De mindegy pontozzatok le ha nem tetszik az igazság!Ha meg 1-2 havonta járkálgattok vágatni a hajatok végéből az soha az életben nem fog megnőni,mert amennyit nőtt azt le is vágatjátok.

Szóval egy szó mint száz nem fog gyorsabban nőni a haj, csak ha levágják a töredezett rész ápoltabb hatása lesz valamivel a hajnak.

2010. júl. 2. 18:46
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

Kedves fodrász!

Muszáj levágatni a töredezett részt,mert az folyamatosan el fog törni és rövidebb lesz a haj!Így hiába nő,folyton vissza fog törni és így lassabban nő meg!

2010. júl. 3. 11:37
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
akkor te is csak vetted azt a fodrász bizonyítványt, ha ennyit sem tudsz..elég szégyen :DD
2010. júl. 4. 16:01
 9/10 anonim ***** válasza:
25%
Úgy látom nem tetszik az igazság! Amúgy egy neves fodrásznál tanultam.
2010. júl. 4. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:
A fodrász-kommentelőnek van igaza: a haj a tövétől nő, ha a vége töredezett, akkor csak csúnyán fog kinézni, de attól még nő. A haj növekedése egy természetes folyamat, ugyanúgy mint a köröm növekedése. Ismerek olyat, akinek sz.rrá van törve a körme (és nem törik le, mivel 30000 réteg lakkot ráken), mégis nő. Ugyanígy van a hajnál is. Az meg hülyeség, hogy nő,de visszatörik és ezért nem lesz hosszabb. Ha le is törik belőle, az nem olyan szabályosan törik, hogy nő pl. 2 cm-t a tövénél és ugyanaz a 2 cm szép egyenesen letörik a végéből. Ilyen nincs. Bizonyos helyeken letörik, de ettől csak elvékonyodott lesz a hajszál és a hajtincs. Amúgy ettől függetlenül érdemes valóban kb. 4 havonta vágatni belőle, hogy szebb legyen, illetve egyenletesebb, ne legyen úgy elkopva a vége -ami hosszú hajnál elkerülhetetlen, hiszen súrlódik a hátadhoz menet közbe.
2010. júl. 5. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!