Fenéken lévő kevéske narancsbőrre a LEGHATÁSOSABB tippek? :D
Mivel cellulitmasszázzsal is foglalkozom, el tudom mondani, hogy a leghatásosabb általában a komplex terápia. A narancsbőr elleni kúra több részből áll, és ezek együttesen fejtik ki a hatásukat:
- mozgás, mozgás...
- sok-sok folyadék fogyasztása (minimum 2-3 liter naponta)
- étrendi változtatás, savasító dolgok elhagyása
- a dohányzás elhagyása
- cellulitmasszázs (na itt jövök én :-))
Tehát tudok segíteni, de csak ha te is aktívan közreműködsz benne.
Első fokozatnál lehetséges, hogy a masszázs nélkül is meg tudod oldani. Mit jelent a "kevéske" narancsbőr? Állva látod? Vagy csak fekve? Vagy csak akkor, ha összefogod a bőrt a kezeddel?
Ha összeszorítom a bőrt, kicsit látszik.
Állva is csak kicsit.
Fekve pedig majdnem egyáltalán nem vehető észre.
:)
Pár napja még sokkal csúnyábbnak tűnt nekem, de nekikezdtem Rubint Rékázni, használom a Vichy cellulitis elleni krémét (szerinted jó?? szerintem nagyon! :D), jól bemasszírozom a bőrömbe, sok folyadékot (vizet, zöld teát) iszom meg ilyenek.
Mennyi torna szükséges, hogy ne csak eltűnjön teljesen a narancsbőr, hanem feszes is legyek nagyon? :)
Most 48 kg. vagyok és 163 cm, szóval fogynom nem kell.
Heti 2szer van időm megcsinálni Réka 20 perces popsitornáját, hétvégén.
Ezen kívül hétköznap milyen rövid tornákat végezhetnék, ha az a 2szer 20 perc nem elég??
:)
Az előző vagyok. Örülök, hogy nem dohányzol. Bár mindenki ilyen természetesnek tartaná, hogy 18 évesen nem dohányzunk! Sajnos általában nem ez a tapasztalat. De ha később rá akarna beszélni valaki, hogy próbáld ki, akkor jusson eszedbe, hogy ez is a narancsbőr egyik kiváltója.
A szomorú hír az, hogy ha állva látszik a narancsbőr, de fekve még nem, akkor másodfokú cellulitod van, amit általában már nem lehet pusztán otthoni módszerekkel kezelni. De mivel te hatásos módszert kerestél, a masszázst is tartalmazó komplex terápiát ajánlom.
Amit tenni tudsz magad is:
-minél kevesebb állati zsiradék és hús fogyasztása
-sok gyümölcs, rostokban gazadag táplálkozás (időnként néhány napos gyülmölcskúrát beiktathatsz)
-napi 2-3 liter folyadék (szénsavmentes ásványvíz, víz, tea, friseen nyomott gyümölcslé) (ne várd meg, amíg szomjas leszel!)
- sok-sok és rendszeres mozgás (futás, bicikli, torna). A heti 2*20 perc nagyon kevésnek tűnik
- káliumbevitel (erre az ásványvíz is alkalmas lehet, de a gyümölcsök is, pl. banán)
Savasít például a kávé, az alkohol. Az összes szénsavas ital. A csoki (napi 1-2 kocka étcsoki egészséges, az efölötti mennyiség már nem).
Katt: [link]
Mivel masszőr vagyok, és nincs narancsbőröm, nekem csak az általam használt olajokról lehet véleményem, nem ismerem az összes krémet, de azt tudom, hogy nagyon hasznosak azok, amelyek L-karnitint tartalmaznak.
Akármit is csinálsz, mindenképpen a folyadékbevitel a legfontosabb. Ha ez nincs meg, akkor minden más hiába, és az idődet meg a pénzedet is csak pazarlod!
A hatékony kezeléshez ebben a stádiumban valószínűleg szükséged lesz külső segítségre, azaz cellulitmasszőrre is. (Írok neked privit.)
Tudod állva úgy látszik, hogy egy picike részen olyan "bordás", alig tapintható és látható, mintha csíkos lenne.
Mióta használom ezt a krémet, sokat változott, már alig észrevehető.
Nagyon köszönöm a válaszod, rengeteget segítettél!!! :)
Megpróbálok mindent úgy csinálni, ahogyan leírtad! :)
OK, hajrá, sok sikert! :-)
A zöld tea nem tilos, de ha rákeresel itt a GYIK-on, akkor írnak olyanokat, hogy a mértéktelen fogyasztása káros lehet. Tehát inkább a változatosság talaján érdemes maradni.
Szia!
Vegyél masszázskesztyűt,és minden nap fürdés közben tüsfürdővel dörzsöld át,nekem se volt sok, de már eltünt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!