A szilikonos hajápolók miért károsak a hajra? Mit tesz a hajjal ami nem jó?
Csak akkor káros a szilikon, ha vasalod vagy sütögeted a hajad, mert akkor beleég a hajadba. Ha nem használsz ilyeneket, akkor nagyon szépen lezárja, bevonja a hajad külsejét, ami ezáltal nem töredezik, fényes lesz és selymes tapintású. Úgyhogy helyzettől függ, hogy káros-e...
Viszont ha szilikont használsz, akkor SOHA nem szabad vasalnod, mert a szilikon nem mosódik le, csak lekopik a hajról...
A szilikonoknak jó és rossz hatásai is lehetnek. Mindenkinek más a haja, van akinek ez jó, van akinek nem. Az a lényege a szilikonoknak, hogy filmréteget, bevonatot képeznek a hajszálakon.
Előnyei:
- a haj nem szárad ki olyan könnyen
- védelmet nyújt a mechanikai sérülések ellen
- fényessé teszi a hajat
- könnyen fésülhető lesz tőle, így a fésülés kevesebb kárt okoz
- az egészséges haj hatását kelti
Hátránya:
- a hidratáló anyagok nem tudnak a hajba beszívódni
- a szilikonok ha túl sokat használsz belőlük ráépülnek a hajra, amitől sprőd és törékeny lesz
- ha samponokba teszik könnyebben zsírosodhat tőle a haj (azok csak tévhitek, hogy nem tudja felvenni a vitaminokat, meg nem tud lélegezni a haj -hiszen ezeket amúgy sem tudja)
Én 2 évig nem használtam szilikonokat. Ebben az időszakban állandóan olajozni kellett a hajam, hogy ne legyen száraz, mert a szilikonmentes balzsamoknak nincs olyan látványos hatása, mint a szilikonosoknak. Nem volt olyan könnyű a fésülés sem. Most teljesen egészséges a hajam, de akkor mindig elég sokat kellett vágni belőle, mert könnyebben tört. Az az igazság, hogy mostanra eléggé begyűrűzött ide is ez a szilikonmentes divat (mikor én próbáltam gyakorlatilag magyarul még semmi nem volt róla a neten), viszont azt nem gondolják át, hogy a szulfátok azok, amik kiszárítják a hajat és a fejbőrnek sem tesznek jót. Mikor "szilikonmentes voltam", szulfátokat sem használtam, ez volt a szerencsém, különben szerintem nagyon tönkrement volna a hajam. Pl. ennek a hajnak ( [link] a gazdájáról tudom, hogy egy év szilikonmentes lét után 20 centit kellett levágni a hajából. Én egy éve szilikonokat használok megint, de szulfátokat csak ritkán, és még sosem volt ilyen egészséges a hajam. A szulfátmentes sampon, amit használok, nagyon kíméli, nem szárítja ki a hajat, viszont a balzsamban és szérumokban lévő szilikonok védik a sérüléstől. Most már növeszteni is tudom, mert nem kell mindig levágni. Ha gondolod próbáld ki a szilikonmentes termékeket, lehet neked beválik. Én többet nem hiszem, hogy visszatérek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!