Hajzsírosodás! Ilyenkor mit lehet tenni? Ez egy ördögi kör.
Igen, sajnos ez egy ördögi kör: minél többet mosod, annál jobban zsírosodik. A dolog a hatás-ellenhatás elvén működik. A szervezeted valamiért alapvetően több zsírt termel (ez lehet egyszerű karakter adottság is, nem kell mindjárt betegségre gondolni), a normál samponokkal történő hajmosással pedig időről időre eltávolítod ezt a zsírt. Ezzel pedig arra ösztönzöd a szervezeted, hogy még több zsírt termeljen...
A megoldás, hogy ki kell lépni ebből az ördögi körből! Az első és legfontosabb, hogy ne használj olyan samponokat, amik szulfatált (kénből előállított) alapanyagokat tartalmaznak. A kén ugyanis serkenti a zsírtermelődést a bőrben. A legjobb, ha kizárólag természetes alapanyagokból készült sampont használsz. Egy csomót találsz a piacon belőlük.
Azonban nekem a legtöbbet a következő olajpakolás használt:
Akkor ajánlotta egy ismerősöm, amikor már én is naponta mostam hajat a zsírosodása miatt. Egy hét után már érezhető volt a hatása, 2 hónap után pedig szinte teljesen rendbe jött tőle a fejbőröm és a hajam. Most elegendő nekem a heti egy hajmosás is.
Főleg esős, borongós időben ugyan még mindig előfordul, hogy 3-4 nap utána zsírosabbnak érzem a hajam, ilyenkor ezt a száraz sampont használom, hogy kibírjam a rend szerinti vasárnapi hajmosásig:
Egy nagyon keveset szórok belőle a hajamra, utána kézzel eloszlatom, majd hajkefével kifésülöm. Teljesen olyan lesz tőle a hajam, mintha megmostam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!