Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajzsírosodás! Ilyenkor mit...

Hajzsírosodás! Ilyenkor mit lehet tenni? Ez egy ördögi kör.

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy egy héten 3-szor mosok hajat. Tudom, hogy ez így nem jó, hiszen minél többször mosom meg, annál jobban zsírosodik. Sok helyen olvastam, hogy ki kell tolni a hajmosás közötti napokat. Ez eddig rendben is van, viszont a munkahelyemre nem mehetek zsíros hajjal. Akkor mégis hogyan tudnék változtatni ezen? Csak normális válaszokat várok! Köszönöm!

2012. okt. 2. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem is könnyen zsírosodik. Én azzal trükközök vele, hogy begöndörítem (így dúsabbnak, kevésbé zsírosnak tűnik), ill. kicsit feltupírozom, ami szintén feldobja a hajam. Kritikus helyzetben száraz sampont használok, amivel beszórom a hajamat és szétdörzsölöm. Remélem tudtam segíteni.
2012. okt. 2. 18:52
 2/7 anonim ***** válasza:
35%
Akkor moss 1-2 naponta. Olyan nincs, hogy megmosod és egyből zsíros lesz a hajad. Ennek biztos van oka... Egyébként mosd meg samponnal alaposan 2-3 percig dörzsölgesd, majd vegyél egy conditionert a boltba, és miután megmostad samponnal tegyél a hajadra úgy, hogy csak a hajad felszínét érje, és az ujjaiddal, mintha fésülnéd a hajad oszlasd szét, de ne érje a fejbőrt a conditioner.
2012. okt. 2. 18:54
 3/7 anonim válasza:
100%
Váltogasd a samponokat, nekem ez valamennyit segített. Igyál sok folyadékot!
2012. okt. 2. 21:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos ez egy ördögi kör: minél többet mosod, annál jobban zsírosodik. A dolog a hatás-ellenhatás elvén működik. A szervezeted valamiért alapvetően több zsírt termel (ez lehet egyszerű karakter adottság is, nem kell mindjárt betegségre gondolni), a normál samponokkal történő hajmosással pedig időről időre eltávolítod ezt a zsírt. Ezzel pedig arra ösztönzöd a szervezeted, hogy még több zsírt termeljen...

A megoldás, hogy ki kell lépni ebből az ördögi körből! Az első és legfontosabb, hogy ne használj olyan samponokat, amik szulfatált (kénből előállított) alapanyagokat tartalmaznak. A kén ugyanis serkenti a zsírtermelődést a bőrben. A legjobb, ha kizárólag természetes alapanyagokból készült sampont használsz. Egy csomót találsz a piacon belőlük.

Azonban nekem a legtöbbet a következő olajpakolás használt:

[link]

Akkor ajánlotta egy ismerősöm, amikor már én is naponta mostam hajat a zsírosodása miatt. Egy hét után már érezhető volt a hatása, 2 hónap után pedig szinte teljesen rendbe jött tőle a fejbőröm és a hajam. Most elegendő nekem a heti egy hajmosás is.

Főleg esős, borongós időben ugyan még mindig előfordul, hogy 3-4 nap utána zsírosabbnak érzem a hajam, ilyenkor ezt a száraz sampont használom, hogy kibírjam a rend szerinti vasárnapi hajmosásig:

[link]

Egy nagyon keveset szórok belőle a hajamra, utána kézzel eloszlatom, majd hajkefével kifésülöm. Teljesen olyan lesz tőle a hajam, mintha megmostam volna.

2012. okt. 3. 13:17
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Használj Head&shoulders sampont! Nekem az nagyon jó! Így én már csak 2-szer mosok hajat egy héten, vagy valamikor annyira kitart a samponnal hogy csak egyszer mosom meg! Szerintem megéri, igaz nem mindenhol olcsó de muszáj mert csak ez az egy sampon jó zsírosodás és korpásodás ellen! Amúgy a legtöbb boltban kapható!
2013. febr. 17. 13:35
 6/7 anonim ***** válasza:
78%
Lehet nálad is genetikailag ilyen, mint nálam. Miután mindent kipróbáltam ( a híres "nem mosunk csak hetente egyszer hajat" módszert is, aminek köszönhetően elkezdett hullani a hajam), felkerestem egy bőrgyógyászt és a szakember szájából hallottam, hogy nálam egyszerűen nincs megoldás, mert genetikailag ilyen. Ez ugyanolyan, hogy az arcbőröm is zsíros, a faggyútermelés pedig nem ér véget a homlokom felső részénél. Viszont ahogy az arcbőröm olajtermelése sem mérsékelhető azzal, hogy nem mosok arcot 2 hétig, úgy ez a hajnál sem válhat be. Én azt javaslom neked, hogy Te is menj el bőrdokihoz, ő majd megmondja, hogy van e valami megoldás, vagy neked is csak az használ, ami nekem is: a gyakori hajmosás.
2013. febr. 17. 19:25
 7/7 anonim ***** válasza:
én is ezzel a problémával küzdöttem évek óta, hajmosás hétfő-szerda-péntek. Kb 1 hónapja találtam megoldást, nem hittem a szememnek, tényleg működött. Többen tanácsolták már a száraz sampont, de elég gusztustalannak tartottam beszórni a zsíros hajam valami hintőporszerűvel. És nemrég kipróbáltam a syoss száraz samponját, amit fújni kell, mint egy hajlakkot. komolyan mondom, szebb lesz tőle a hajam, mint mosás után! így át tudtam állni a hétfő hajmosás, szerda száraz sampon, csütörtök hajmosás-ra (ha megyek bulizni szombaton, akkor vagy akkor is száraz sampon, vagy kénytelen vagyok hajat mosni). egy baja van, hogy rohadt drága és nem gazdaságos, 4, max 5 "hajmosásra" elég csak egy flakon és kb. 1300 ft... ja és én világos szőke vagyok, nem tudom barna hajon mit művel, mert nekem komolyan még világosabb is lesz tőle a hajam.
2013. febr. 26. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!