Milyen házilag elkészíthető hajpakolások vannak?
És ha igen, akkor hogy és mijen hahjra kell haszálni?
Előrre is köszönöm a segítségeteket...
Én citromlevet és egy kiskanálnyi ecetet szoktam használni, ha úgy érzem nem elég tiszta a fejbőrőm(korpás), zsírosnak érzem, vagy fénytelennek látom a hajam! Balzsammal együtt viszem fel, aztán alaposan kiöblítem.
A friss csalánból készült "tea" is jó valalmire...de nagyon büdi tud lenni... :-))))
Senkit nem akarok megsérteni,de gyümölcsfélét semmiképp se rakjunk a hajunkra mert tele van savval ami szárítja a hajat!
Az ellöttem válaszoló is azt irja ha zsiros a fejböre/haja akkor citromos pakolást alkalmaz ez is azt mutatja,h szárít!
Sztem a legjobb az olivaolajos(tejben kelesztett élesztő +olivaolaj+tojássárgája)Az élesztő ha megesszük ha hajra kenjük mindenképp jo a hajnak! Ha a hajtö zsiros a vége pedig száraz akkor a pakolást csak arra a részre kenjük ahol száraz/töredezett.
Én is a rumos tojás sárgás megoldást ajánlom de én még belekeverek néha pár kanál oliva olajat. Nagyon hatásos és fényes lesz tőle a hajad. Csak utána jól mosd ki mert a tojás szaga nem a leg kellemesebb.
Van aki hajmosás után sörrel öblíti le utoljára mert attól fényes és erős lesz. A szaga meg a hajszáritásnál kimegy.
Én ismerek egy remek hajpakolást, ami nekem nagyon bevállt.
Hozzávalók:
-Egy púposkanál, nem lecsöpögtetett, teáskanál méz.
-Egy (vagy egy kicsit kevesebb, rövidebb hajra) evőkanál ricinus olaj.
-Egy fél evőkanál oliva olaj.
-Egy negyed evőkanál szőlőmag olaj (nem kötelező, de jobb hatás).
-Pár csepp citrom, de azért ne 1-2, hanem minimum 5-6.
-Tojás, fehérje és sárgája, a többivel arányosan.
Szerintem nagyon jó, jobb az összes ilyen multis izénál amit boltokban lehet kapni és a fele, vagy az egész szín mesterséges.
9 - es, köszönöm.
Fontos lehet.
Amikor leöblítjük, kizárólag langyos víz.
Mert " belefőzzük ", kis darabkák lesznek a hajon. Kicsit macerás kiszedni. Akkor is ha meg kell mosni utána samponnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!