Milyen szoftvert használsz/ismersz/tudnál ajánlani weblapkészítéshez?
A munkahelyemen kihívást jelentő feladatot kaptam :-))) végre :-) Nagy lehetőség ez számomra.
Készítenem kell egy weboldalt, amely egy jó kis webshop lenne.
Ehhez szeretnék ötleteket kérni, milyen programot szerezzünk be, és tanuljak meg? Olyat szeretnék, amely minél több lehetőséget biztosít a weboldal szép, igényes elkészítéséhez. Időm van rá, bármire nyitott vagyok.
Kezdő vagyok, de lelkes, van pár elképzelésem, amelyek nem biztos, hogy helytállóak.
Pl. össze szeretném kötni a weboldalt egy számlázó rendszerrel, készletnyilvántartással (ez lehet, hogy alap a webáruházaknál), szeretnék rá fórumot vagy kérdezési lehetőséget, visszacsatolási lehetőséget, pl. hogy a vásárlók tudják a terméket pontozni, mennyire jó, tudjanak véleményt, kritikát írni (bár ez utóbbi lehet, hogy nem hasznos :-)
Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szán a válaszadásra.
Notepad++ forever :-) A többi tudás kérdése.
A leírtak egyben kb. nettó 200 ezres árkategóriájú webshop.
Annyi hogy a grafikát, látványt grafikus szerkesztő programban szokták készíteni.
Én nem vagyok grafikus, így én is kapom pl. PSD -be, aminek rétegeiből készítek HTML5/CSS3/JS-jQuery felhasználásával működő külsőt.
azaz csak annyira tudom kezelni, hogy 1-1 grafikai elemet ha kell kiexportálom, esetleg színeket leolvasom, pl. ha színátmenet van, akár több lépcsős egy gomb esetén, akkor se fogom és PNG -t nyomok be, hanem szépen CSS -be berakom a leolvasott színeket.
De minden más amit írtál az szerveroldali script nyelv, és ehhez nem szoftver hanem tudás kell, azaz tudnod kell hogyan építsd fel, legyen biztonságos mert sajnos sokszor ez teljesen elmarad...
2~3 év tanulás, gyakorlással képes leszel ilyent, jót készíteni.
(össze ollózható 1~2 hét alatt, de hát az olyan is lesz)
RÉM-weaver se nem egyszerű, se nem jó.
Bár egy táblát könnyű benne össze kattintani, mint HTML -ben lepötyögni.
De ha az dinamikus tartalommal lesz töltve...
Szóval, ilyen grafikus szerkesztők messzire kerülendők.
Az MAX egy 0 tudással statikus hobbi oldalnak jó. (vagy érettségi feladathoz)
Ha dinmaikus oldalt készítünk akkor azt csak is kód szinten, a többi az csak gányolás.
NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Gondoltam, hogy nem lesz csekély kihívás :-) De azok után, amiket itt olvastam :-) fel kell kötnöm a gatyeszom...
Valamikor 15-20 éve még nagyon tudtam ezeket a dolgokat, - (weboldal készítés, ftp feltöltés) - sőt még hardverhez is érettem (titkárnőként én voltam a kicsiny munkahelyem rendszergazdája is - szétkaptam a gépeket és kicseréltem a hadvert javítgattam, bővítgettem :-))) és még emlékszem arra , mennyire szerettem és milyen szórakoztató volt és valahol soha nem ment ki a fejemből ez a "szakma".
Azóta sajnos jól lemaradtam, és hát van sejtésem arról, hogy azóta mekkorát fejlődtek ezek a dolgok, de végre itt egy kihívás, ami talán egy kiugrási lehetőség :-).
Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, főleg 39 évesen, de azért megpróbálom.
Nagy előnye ennek a munkának, hogy otthon is lehet vele bíbelődni, mert a produktum a lényeg :-) nem kell feltétlenül az állandó jelenlét (napi 8 vagy több órában).
15 év könyvelői/adótanácsadói munka után pedig, azt hiszem ez lesz a legjobb váltás. :-)
Még egyszer köszönöm a válaszokat :-)
Azzal a valasszal en is egyetertek, hogy nem egy kezdonek valo feladat.
Gyakorlasnak, osszerakni oke, tok jo. De remelem eles kornyezetbe nem ezt akarjatok hasznalni!
10+ eves "szakmai tapasztalattal" rendelkezo cegektol is latok olyan siralmasan rossz munkakat, hogy az hihetetlen. (Ahol kevesebb, mint 2 perc alatt az osszes felhasznalo, minden adatahoz hozza lehet ferni eleg szinvonaltalan munka...) Es ilyet magukat "profinak" vallo emberek is csinalnak.
Gyakorlasnak, jatszani jo, de ha komolyan ilyen cucc kell, akkor tobb ev tapasztalat nelkul nem ajanlom, hogy ez utana ki is keruljon, barmennyi idot es energiat is aldozol ra. (Amugy is azokkal amit menet kozben tanulsz tobbszor ujra fogod kezdeni, mert rajossz, hogy addig mit csinaltal rosszul.)
Szoftverek teren eleg nagy a valasztek amugy. Sublime, Notepad++ barmelyik jo, ha PHP-val dolgozol, akkor PHPStorm is jo. (Bar ezek egy resze fizetos.)
Elobb a nyelvet valaszd ki, hogy mivel szeretnel a szerver oldalon dolgozni. Aztan hajra.
De ujra mondom, elesbe ne ezt akarjatok majd kitenni! (Ez joindulatu tanacs, nem pedig lebaszas akar lenni.)
//10+ eves "szakmai tapasztalattal" rendelkezo cegektol is latok olyan siralmasan rossz munkakat, hogy az hihetetlen. (Ahol kevesebb, mint 2 perc alatt az osszes felhasznalo, minden adatahoz hozza lehet ferni eleg szinvonaltalan munka...) Es ilyet magukat "profinak" vallo emberek is csinalnak.//
Ez sajnos nagyon igaz, ennek fő oka, hogy a 10+ éve "profik", megakadtak az akkori szinten, és technológia változásaival nem követik, aminek olykor súlyos problémát eredményez.
pl. PHP 5.3 -ig Magic Quotes GPC alapértelmezetten bekapcsolt volt,
így rosszul hozzá szoktak, hogy nem escapelik a bejövő adatokat mert a PHP szerver azt alapvetően megtette.
aztán PHP 5.4 -nél ez szépen kikerült, és ismert biztonsági okokból frissíteni kellet 5.3 -ról, így gyakorlatilag SQL Injektálásnak védtelenül hagyták az ilyen oldalakat.
De ez csak egy, a legproblémásabb a sokból ami gondot okozhat.
Kedves Válaszolók!
Köszönöm szépen a tanácsokat, figyelmeztetéseket.
Igazából fordítva csináltam, ami máris mutatja a kezdőségem. Kiválasztottam a legtöbbször említett programot a Notepad ++ 6.9.1., amely elérhető magyar nyelvű menüvel és ahogy olvastam több programnyelvet is támogat. Épp most keresem hozzá a leírást, használati útmutatót, oktató segédleteket, mindent ami a tanulást segíti és azt, hogy mely programnyelveket támogat a szoftver.
A legkönnyebbet fogom kiválasztani :-). (anno 100 éve még a Turbo Pascalt tanulgattam, + Adatbázis kezelést, alapfokú programozást, de tudom, hogy ez ma már semmit nem ér. Pont nem akarok leragadni a múlt színvonalánál, amit említettetek, mint hiba :-)))
Igazából van még időm, nincs kitűzve, hogy mikortól indul a webshop :-) A feladat (és a lehetőség) adott, ha meg tudom oldani (akár mennyi idő alatt is), akkor egy új terület indul a cégnél, amelynél dolgozom és ha sikerül a dolgot megoldanom, akkor ezt a területet én vihetem és kezelhetem. Addig pedig mosogatok és takarítok tovább (Németországban élek 1 éve, és azóta várok egy ilyen vagy hasonló lehetőségre :-) Jelenleg még nem sokan ismernek és érdemi munkát nem is tudtam eddig végezni, ezért is takarítok és étteremben mosogatok :-)
Érzem, hogy ezt a feladatot azért kaptam, hogy "felkaroljanak" és tudjak kicsit boldogulni és magam hasznossá tenni :-)
Tudom, hogy a profik azt gondolják rólam, hogy ez a csaj nem komplett és aláírom, hogy igazatok is van :-))
Kicsit bennem van a kudarctól való félelem, de remélem, hogy meg tudom oldani és ehhez máris nagyon sok segítséget kaptam Tőletek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!