Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy kell egy weblapot jól...

Hogy kell egy weblapot jól keresőoptimalizálni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 9. 22:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2010. márc. 9. 23:42
 2/13 anonim ***** válasza:
Ez egy szakma. Nem lehet két mondatban leírni
2010. márc. 9. 23:53
 3/13 A kérdező kommentje:
tehát, ha webfejlesztőként fogok dolgozni, akkor nem én fogom az elkészült weboldalakat optimalizálni?
2010. márc. 10. 00:30
 4/13 anonim ***** válasza:
Egy jó webfejlesztő úgy írja meg az oldalt, hogy minél jobban optimalizált legyen. Csak ismerni kell ezeket a módszereket.
2010. márc. 10. 00:41
 5/13 A kérdező kommentje:
és melyek ezek?
2010. márc. 10. 01:09
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát nagyvonalakban leírom, de nem kell készpénznek venni a mondókám.

1. URL: szerepeljen az adott kulcsszó az url-ben, érdemes rövid, vagyis olvasható url-ekkel dolgozni példa: www.oldal.hu/oldal.php?akarmi=1234&ize=oldal, na ez nem túl baráti, nemsok infot tartalmaz, de: www.oldal.hu/a-cikk-cime már sokkal barátibb, olvasható, és tartalmazhatja a kulcsszót is. A keresővel nem árt elhitetni hogy statikus oldalakkal dolgozunk, és nem dinamikus (bár a gugli már kezeli a krixkrax-os url-eket, de sokuk nem tartalmaz elég, vagy semmilyen infot). Ha nincs lehetőségünk (vagy elegendő tudásunk) rövid, baráti url-t létrehozni, akkor inkább használjuk így: www.oldal.hu/oldal.php?a=a-cikk-cime így már tartalmaz infot, és lehetőleg ne legyen túl hosszú.

2. Title: az oldal fejléce, minden oldalon legyen más és más, ne csak a cégünk/oldalunk nevét tartalmazza, hanem azt ami az adott oldalon található, pár szóban összegyűjtve (igazából nem is fontos aloldalaknál cég/oldal nevet megadni). És persze tartalmazza azt a kulcsszót/szavakat, amivel az adott oldalon szó van.

3. Linkek: oldalunkon csak és kizárólag működő linkek legyenek, egy nem működő linket bizony kiszúr a gugli, és nem nézi jó szemmel, persze nem fognak érte kitiltani, de figyeljünk oda. A linkek szövege szintúgy fontos hogy mit tartalmaznak, például egy olyan oldalon ahol több cikknek csak az elejét írjuk ki, és tovább lehet lépni a cikk teljes elolvasásához, ne azt a linket használjuk hogy TOVÁBB, hanem érdemesebb így használni: Tovább: A cikk címe, vagyis tartalmazza a nevét.

4. h1, h2, h3... header tagek. Nagyon fontos! A header tageket címként szoktuk használni, használjuk! <h1>A cikk címe</h1> Egy ilyen header tag után a gugli úgy fogja látni hogy ez a szöveg fontos eleme az oldalnak, vagyis kiemelt figyelmet fordít rá, érdemes itt is megejtenünk a kulcsszavainkat.

5. Képek: képek esetében mindig használjuk az ALT attribútumot (nagyon pici képek esetén, vagy ami csak egy kis dizájn elem, akkor is adjuk meg, csak hagyjuk üresen). Ide azt írjuk ami az adott képen látható, ez azért is kell mert a vakok és gyengén látók felolvasó progikat használnak, így ők is tudhatják mi szerepel a képen.

6. Maga a tartalom: a szöveget az oldalon próbáljuk meg úgy megfogalmazni, hogy sűrűn szerepeljen benne az a kulcsszó, amire szeretnénk rágyúrni (persze értelmes keretek közt)

7. META tagek keywords, description: bár állítólag már nemsok hasznot tulajdonítanak nekik, én azt mondom töltsük ki olyan kulcsszavakkal (a keywords-öt) amik valóban szerepelnek az oldalon (h1, h2...és linkek szövege előnyben, és úgy 250 karakternél ne legyen hosszabb). A description-nál meg írjuk egy kis rövid tájékoztatót az oldal tartalmáról (ez meg fog jelenni a gugli találati listában, tehát legyen figyelemfelkeltő, és csaljuk bele a kulcsszavunkat is, és szintén ne legyen 250 karakternél több)

8. Valid kód: oldalunk lehetőleg legyen valid, vagyis formázási hibáktól mentes. Itt tudjuk ellenőrizni: [link] szabályosan használjuk a (x)html-t és css-t.

Mostmár legépeltem az ujjamról az ujjlenyomatot is, remélem hasznos dolgokat osztottam meg veletek, lehet kihagytam ezt-azt, akkor javítsatok ki nyugodtan. Még valami, használjátok bátran a www.seotools.hu oldalt, ingyenes regélés után hasznos infókat tudhatunk meg.

2010. márc. 10. 02:49
 7/13 anonim ***** válasza:
hát igen nagyjából ennyi mint az előttem szóló írja. egyébként tényleg egy külön szakma és vannak rá spec oldalak ahol ezzel foglalkoznak! lap.hu pl
2010. márc. 10. 07:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Huha!

Ez egy szakma, ahogy leírták, ráadásul épp az, amit te említesz, kedves kérdező!

Pontosan a webfejlesztő feladata úgy ,egírni a weblapot, hogy optimalizálja!

De, már ne is haragudj, ha a google-t se tudod használni, hogy a rengeteg erre vonatkoz hasznos dolgot megtaláld, hogy akarod majd azt a munkát végezni??

2010. márc. 10. 10:27
 9/13 A kérdező kommentje:
Rákerestem, hidd el, de szerintem nem gond, hogy itt is megkérdeztem, mert ez nem egy olyan kérdés, hogy hány éves a norvég király, és ha google-ben megtaláltam, akkor mndent tudok.
2010. márc. 10. 10:38
 10/13 anonim ***** válasza:
Persze, nem gond, csak tudod ez olyan, mintha egy leendő vízvezetékszerelő itt kérdezné meg, hogy hogyan kell vízvezetéket szerelni
2010. márc. 10. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!