Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért baj, ha tumblr-ön...

Miért baj, ha tumblr-ön rebloggolok?

Figyelt kérdés
Nagyon sok kérdést láttam, ahol megkérdezték, milyen a blogom, és erre azt a választ adták, hogy rossz, semmilyen és tucatblog, azért, mert nem saját képeket használ, hanem rebloggol, vagy az interneten talált képeket használja. Nem egészen értem miért baj ez, mármint persze, az se jó, ha semmi egyedi/a blogíróhoz kapcsolódó dolog nincs benne, de például ha az illető nem tud/szeret fotózni, vagy csak szeretné egy helyen tárolni a képeket, amiket szeret, vagy más ilyen okokból kifolyólag nem saját képeket tesz fel, vagy nincs is konkrét témája a blognak, miért baj? (Nem magamra gondolok, bár van Tumblr-öm, de konkrét témája van. Én csak nem értem pontosan, miért baj, hogyha valakinek tetszik egy kép, letölti és felteszi/rebloggolja.)

2014. jún. 21. 21:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Bajnak nem baj, csak ne lepődjön meg ha nincs látogatója.
2014. jún. 21. 21:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen véleményezős kérdésekre azért érkeznek olyan válaszok,hogy nem egyedi amiért rebloggol mert az emberek a gyakori kérdéseken akik javarészt válaszolnak rá,NEM tumblrösök. Van egy nagyon pici réteg aki csak saját fótó terjesztésre használja DE a tumblr ARRA VALÓ,hogy a neked tetszó blogokat bekövesd és a tőlük tetsző képeket REBLOGGOLD. Ezt azért közölném a gyakoris réteggel,bár úgyse fogja megérteni.

Másrészt tumblrt véleményezni NEM lehet. A tumblr te vagy,a lényege,hogy neked tetszen,ha véleményt kérsz róla,az olyan mintha kiállnál az utcára és véleményt kérnél magadról tök idegen emberekről. Mindenkinek más az ízlése,így maximum szerkezetileg lehet tumblrt véleményezni (képek mennyire vannak összhatásban,téma felépítése,linkek etc)

Nem,attól lesz kevesebb a látogatód,hogy rebloggolsz mert a tumblr erre van FELÉPÍTVE.

2014. jún. 22. 10:19
 3/15 A kérdező kommentje:

2#

Én is hasonlóan gondolom :)

1#

Ez nem teljesen igaz, a legtöbb olyan blog, aminek több millió követője van, sokat rebloggol :)

Nekem két blogom van, az egyikre csak saját képeket teszek fel, a másikon viszont rebloggolok, de van, hogy sajátokat teszek ki, egyszóval nevezhetjük "keveréknek", és mégis (számomra) sok követőm van. Természetesen megértem, hogy miért gondolod így, és valamilyen szinten igazad is van, mert én is láttam már olyan blogokat, amik olyanok, mint az, amit mondjuk két perccel ezelőtt néztem, tehát egyáltalán nem egyediek.

2014. jún. 22. 10:25
 4/15 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, a kérdező és a #2 válaszoló is elfelejti a gyakorikérdések lényegét. Ha valaki megkérdi hogy a tucatsz*ar blogja milyen, akkor a válaszolók pironkodás nélkül le fogják írni hogy tucatsz*ar. Hogy az a célja? A valóvilágnak az a célja hogy "ismeretlen senkikből ismert senkiket csináljanak" (elnézést kérek attól akitől idéztem hogy nem jelöltem a meg a forrást, de már nem tudom hogy hol olvastam, csak tetszik :), de attól hogy pont ez a célja a műsornak, attól még jó? Hát nem. Attól hogy valami a saját célját valósítja meg, még nem lesz jó. A való világ sz*r marad. Majd ha esetleg Művészi színvonalon fognak verseket szavalni a résztvevők, akkor mondom majd hogy jó a műsor, csak nem az lesz a lényege amire kitalálták. Tovább nem részletezném, már így is önmagamat ismételtem.

Na jó még egy gondolat. A tehéntrágyát arra használták régen hogy felvigyék a házfalra, és hőszigetelőként funkcionáljon, nem pedig még több tehéntrágya előállításához. Remélem érthető volt a hasonlat. :)

2014. jún. 22. 17:17
 5/15 anonim ***** válasza:

A #2 felhasználó válaszát természetesen felpontoztam, mivel én csak most értettem meg a tumblr lényegét, eddig csak értetlenül álltam a jelenség előtt, és csak azt kérdeztem magamtól, hogy mégis mi ez a....

:)

2014. jún. 22. 17:19
 6/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek a #4 hozzászólóval.
2014. jún. 27. 21:46
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem eredeti.
2014. jún. 30. 22:22
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Unalmas
2014. júl. 6. 07:21
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Gagyi
2014. júl. 8. 17:02
 10/15 anonim ***** válasza:
71%
semmiképp nem a reblogolással van a gond, hanem az egymás másolásával...ne mondja már senki, hogy 10ből 9 tumblrözőnek kedvence az arctic monkeys...2-3-an fogadni mernék, maga arról sincs fogalmuk, hogy az egy együttes, és csak azért reblogolja, mert mindenkinél ott van, és akkor az menő. meg minden egyes tumblröző csak a jóképű srácot várja, és ha ez nem jön, akkor az élet szar, meg a szerelem is szar :D nagyon kevés tumblr van, ami tényleg azt a valós érzelmi dolgot/gondolkodásmódot mutatja, amit a készítője vall magáról...persze ők nem is azok, akik ide jönnek véleményért, meg kuncsorognak követőkért.
2014. júl. 9. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!