Hogy tanultatok meg weblapot készíteni?
A kérdés mindenkinek szól aki: tud webalpot szerkeszteni vagy éppen most tanulja de eredményesen!!
Hogy tanultatok meg weblapot szerkeszteni? Milyen nyelveket tanultatok és hol ? Iskolában vagy otthon ? Videóból vagy könyvből vagy internetes anyagokból ? Milyen könyvet érdemes venni ezen a téren ha eggyáltalán érdemes...
Informatikusnak tanulok, és a weblap készítés/szerkesztés nagyon érdekelne és látok is benne jövőt(keresetet). A HTML-t már megtanultam "elsajátítottam" de tudom hogy ez még bőven kevés. Elkezdtem a CSS-t oktató videók alapján és rájöttem hogy sokkal nehezebb mint a HTML volt. Úgymondva elfogytak a oktató videók és a leírások nagyrésze érthetetlenek. Tanácstalan vagyok hogy honnan vagy miből tanuljak.
Légyszi segítsetek.
Netes leírásokat keress, a CSS semmivel sem "nehezebb", mint a html.
Először ezek menjenek tényleg JÓL, utána esetleg kicsit nézhetsz a PHP felé is.
De amíg nem tudsz egy rendes, jól kinéző oldalt megcsinálni HTML és CSS segítségével, addig ne.
Jó de mondjuk egy netes leírás nem taglalja annyira a lehetőségeket mint egy könyv nem ? Vanna tényleg jól használható könyvek, amiből "gyerekjáték" a tanulás ?
Vagy ha tényleg a netes leírások a jók akkor tudnál/tok linkelni oldalakat?
Hát én 3éve vagyok szabadúszó webfejlesztő, és magamtól tanultam az egészet. Nem voltam 1 iskolában se.
Első körben a procedúrális programozás elméletét kell megismernek. Ha tudsz valamilyen programnyelven, akkor könnyedén megtudod tanulni a php-t is. A nehézkesebb inkább a lelki világát megismerni.
Attól függ mit szeretnél.
##############################
Back-End Developer:
------------------------------
Ez inkább a szerveroldali tényezőkre fordítja a figyelmét. Azaz logikai, műveleti és adatkezeléssel foglalkozik.
Kell hozzá:
- PHP nyelv ( [link]
- SQL nyelv ( [link]
- Nah meg nem árt egy Adatbázis szerkezettan (kulcsok, kapcsolatok, normálforma, stb...)
Itt végzed az adattárolási műveleteket, oldal generálást, paraméterek által futtatott környezetben az adott program kódot.
A Back-End részt az oldalt látogató felhasználó nem látja semilyen formában.
Front-End Developer:
------------------------------
Ez maga az oldal. Itt kell leprogramozni az oldal vázát és tartalmakat felvinni. Formázás és Design foglal helyett.
Kell hozzá:
- HTML ( [link]
- CSS ( [link]
- JavaScript ( [link]
- jQuery ( [link]
- AJAX ( [link]
jQuery és az Ajax lényegében JavaScript.
Ajánlott irodalmak:
itt van sok érdekes videó magyarul, ezeket is megnézheted, ártani nem árt, van köztük ami az alapoktól mutatja be a webprogramozást (html, css, kliens és szerver oldali programozás, mire kell oda figyelni a design-nál stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!