Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-ban hogyan rendezzek...

Lewike kérdése:

Java-ban hogyan rendezzek kettő Arraylistot?

Figyelt kérdés

Van egy "list1", amiben stringek vannak, és egy list2 amiben számok. A list2-ben lévő számok jelzik, hogy a list1-ben lévő stringből hány db-van.

List1 List2

"alma" 5

"korte" 3

"dio" 7

A list2 kellene rendezni csökkenő sorrendbe, és ezzel párhuzamosan a list1-be lévő stringeket is sorba rendezni.Eredmény így kellene kinézzen:

List1 List2

"dio" 7

"alma" 5

"korte" 3

For ciklussal kellene megoldani.

2016. márc. 8. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

"For ciklussal kellene megoldani."

Akkor rajta.

2016. márc. 8. 13:53
 2/11 A kérdező kommentje:

Aki nem ért hozza, nem igazán értem miért válaszol :D

Simán egy lista rendezése for ciklussal nem ördöngös.

Dupla for ciklusban gondolkodom, csak azt nem tudom hogy oldjam meg, hogy amikor a list2-ben megkapom az első MAX értéket, és azt a lista elejére teszem, akkor a list1-ben is cserélődjön.

Amennyiben lehetséges nem szeretnék MAP-ot használni.

2016. márc. 8. 14:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj, ha egy listára tudsz írni rendezést, akkor egy másik listát is tudsz vele rendezni párhuzamosan.

Hiszen az egyik listát hogy rendezed, mi a fő lépés belül? Megcserélni lista1[i]-t lista1[j]-vel. Nem ördöngösség melléírni, hogy ugyanmár cserélje meg ugyanígy lista2-ben is lista2[i]-t lista2[j]-vel. :)

2016. márc. 8. 14:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Alapból teljesen rossz az elképzelés, nem 1978 van.

A Java objektumorientált nyelv, tessék az összetartozó adatokat egy objektumba tenni és egyben kezelni.

Tádá, probléma meg is oldódott...

2016. márc. 8. 14:35
 5/11 Tengor ***** válasza:
100%
#4, a rendezéshez pedig nem kell for, de lehet, hogy kifejezetten ezt a feladat, hogy a két listát párhuzamosan rendezze for-ral.
2016. márc. 8. 14:40
 6/11 A kérdező kommentje:

#4 Teljesen jogos a felvetésed, ésszerű gondolkodás mellet úgy kellene megoldani.

#5 Ráhibáztál. Ez lenne a "feladat".

2016. márc. 8. 14:49
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Na, megvan már a megoldás?
2016. márc. 8. 15:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Tudsz listát rendezni ciklussak de nem tudod megírni hogy a másik listát párhuzamosan kezelje. Hát ez fenomenális :D

Na de ha pl buborékrendezést használsz, és van egy swap(elem1, elem2, lista) fv-ed, ami megcserél 2 elemet a listádban akkor csak:

swap(szam1, szam2, list2);

swap(sztring1, sztring2, list1);

Lényegében a számok alapján csinálod a rendezést, csak mindkét listán.

2016. márc. 8. 16:27
 9/11 anonim ***** válasza:

"csak azt nem tudom hogy oldjam meg, hogy amikor a list2-ben megkapom az első MAX értéket, és azt a lista elejére teszem, akkor a list1-ben is cserélődjön."

mondjuk úgy, hogy ugyanazt csinálod a list2-vel, mint a list1-gyel, érthetetlen, hogy ezen mi nem megy..

2016. márc. 8. 17:31
 10/11 A kérdező kommentje:

Lenne egy másik kérdésem is. Ez már kicsivel konkrétabb.

Hogyan tudok betenni egy ArrayList bizonyos pozíciójába egy értéket?

Kivenni a list.get(i)-vel csináltam.

Hogyan tudnék most a lista (i)-ik pozíciójába írni?

2016. márc. 8. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Rendezzek házibulit?

Szüleim elutaztak, és csináltam egy összejövetelt kedden, 7-en voltunk, csak fiúk, és az egyik legjobb barátom (nevezzük Kukifejűnek) egy kicsit többet ivott a kelleténél és mindent összehugyozott meg -hányt, letépte a virágokat, stb. Jelentős kár nem keletkezett, csak...

A Howrse nevű játékban milyen versenyt rendezzek?

Valami szokatlant szeretnék. (nem szépségverseny,sorsolás..)

Van arra legális lehetőségem, hogy egy no limit versenyt rendezzek?

Mivel "verseny" kategória nincs, ezért ide írom. Szóval... Van arra mód az EU bármelyik országában, hogy no limit versenyt rendezzek? A no limit alatt a teljesítménykorlátozást értem. Hasonló lenne a dolog, mint anno a Group B. Minden versenyző saját felelősségére...

Php-ban hogyan rendezzek sorba egy két dimenziós tömböt?

nekem például a kétdimenziós tömb összes elemének a második elemére szeretnék szűrni tehát; t[0][2] t[1][2] és így tovább. Most láttam a usort utasítást, de ott nem tudom szám szerint megadni, csak ha nevesítve van a tömb oszlopa (sora). Segítséget előre is köszi

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!