Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan scináljak egy játékot?

Hogyan scináljak egy játékot?

Figyelt kérdés
Szeretnék játékot csinálni olyat amiben lehet multizmi is. Am 13 vagyok ha számít. Infóból 4 lettem most szval szerintem az jol megy meg matekból is. Hogyan kezdjem milyen programnyelvvel? C+ jó lessz? Ilyen cs1.6 szerű játékot akarok csak jobb grafikával
2016. febr. 3. 22:19
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
A npa krédése djíat nyrete: ^
2016. febr. 3. 22:25
 2/24 anonim ***** válasza:
58%

"Ilyen cs1.6 szerű játékot akarok csak jobb grafikával"

:o))

Igazad van. Ez most a legfontosabb, a jobb grafika, a helyesírást hagyd a p.tsába. Az ráér.

2016. febr. 3. 22:28
 3/24 anonim ***** válasza:

Hááááát .... ennyi idősen sokan elgondolkodnak ilyenen és sok hasonló kérdést láttam már itt, de azt kell mondjam hogy ez nem ennyire egyszerű dolog. Ha mostantól 3-4 évig tanulsz programozni és utána szerzel még magad mellé 2-3 embert, akkor egy olyan fél-egy év alatt össze tudtok rakni egy cs szintű játékot. Feltéve ha használtok létező grafikus motort és más szabad program könyvtárakat és nem mindent ti akartok megírni.

Viszont 13 évesen éppen ideális elkezdeni programozni (minél előbb, annál jobb) és 20-25 éves korodra már akár szoftverfejlesztő céged is lehet. Minden csak a lelkesedésen múlik.

2016. febr. 3. 22:28
 4/24 A kérdező kommentje:

*csináljak

Na orültök? Am telról vok meg mindenki hibázik néha.

De a kérdésre válszoljatok hogyan kezdjem???????? Hmmmmmm????

2016. febr. 3. 22:30
 5/24 HyperPosSum válasza:
Egyedül ez nem fog menni. Pláne, ha mindenképpen "írni" szeretnéd. Vannak erre a célra bonyolult keretrendszerek, amelyekben játékot lehet készíteni. A modellekkel is meg lehet szenvedni, ha szépre akarod. Szerintem egyedül még nem nagyon érdemes belekezdened. Tudsz valamilyen nyelven programozni?
2016. febr. 3. 22:34
 6/24 anonim ***** válasza:
Előbb programozz le egy tetrist aztán gyere vissza.
2016. febr. 3. 22:37
 7/24 A kérdező kommentje:

Nem tok semmilyen nyelvet.

Meg én nem tetrist akarok.

2016. febr. 3. 22:39
 8/24 anonim ***** válasza:
62%

Nézd, a CS ha jól rémlik, cpp-ben lett írva, ráadásul egy személy fejlesztette az egészet.

De ahhoz, hogy egy ilyen játékprogramot összhozz, nagyon sok ismeretet kell szerezned. Nem túlzok, ha azt mondom, ha ma este elkezded, kb. 18 leszel mire befejezed, persze ha van hozzá tehetséged és kitartásod.

Én ezt azért kétlem, mert ha lenne, akkor már megtaláltad volna a google segítségével az utat is meg a hozzávalókat is.

A programfejlesztés egyébként sem úgy megy, hogy írni kéne egy Counter Strike-ot, mert ennek ami van, shit a grafikája.

2016. febr. 3. 22:39
 9/24 A kérdező kommentje:
Jo akor nem rögtön Cs t akarok hanem mondjuk egy sakkot. Az mennyi idő lenne és milyen nyelvvel?
2016. febr. 3. 22:47
 10/24 anonim ***** válasza:

Régen lehetett egy embernek is írni progit,de manapság már nem valószínű,hogy egy ember megbírkózna a feladattal.

Igazából nem tudom hogy működnek konkrétan,de azt ugye látni,hogy vannak mindenféle játékmotorok, szóval előbb egy ilyen motort kell írni vagy beszerezni, aztán van a grafika,zene,pályák, mozgás,AI egyebek.. és ezek is részekre bonthatóak,mert a grafikában is van aki csak esetleg a texturákkal foglalkozik,míg másik a 3d modellek szerkezeti részével stb.

2016. febr. 3. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!