Programozás 11 éves gyereknek?
11 éves vagyok és programozást szeretnék tanulni.
Honnan tudnák tanulni.
QBasic-el már elkezdtem(Abból is két parancsot tudok mit jelent xD). Köszönom a válaszokat!!!
igaz 6-10-re vonatkozik a kérdés, de eleinte elszórakozhatsz vele szerintem(valamelyikkel)
aztán én tovább a python ajánlanám (full circle magazinnak van sorozatja)
itt az első: [link]
ott még a 2-es verzió van, de ha a hármassal kezdesz, az se baj, mert át lehet "váltani" 3-asra: [link]
sőt az angol-al is fontos foglalkozni, mert elengedhetetlen lesz majd(vagy akár már tanuláskor is sokat segíthet, ha tudsz valamennyire angolul)
én kb annyi idősen visual basicot néztem a youtubeon
csináltam pár egyszerű programot
Ha megvan hozzá a logikád, akkor nem jelenthet akadályt semmi, csak az angoltudás. :)
Ha még nagyon bizonytalan vagy a dolgokban, gyerekeknek például a Logo hasznos lehet, abban vannak magyar utasítások, és olyan eredményt produkál, amiből gyorsan tudsz tanulni.
Nem mondanám, hogy annyira beledolgoztad magad a basicbe, hogy ne hátrálhatnál ki belőle, de ha továbbra is próbálkoznál vele, van a QBasicnél naprakészebb, a modern rendszerekre tervezett is. Ez kifejezetten a QBasic nyomdokain jár:
Ez meg eléggé közelít hozzá:
Mindkettő van linuxra is, a QB még Mac-re és Androidra is, hátha érdekes, hogy több platformra is tudsz programot írni.
Egy számomra igen kedves, ősrégi darab a Rapid-Q Basic, ez igazán jól csak Windowsban használható, de rendes, grafikus felületen futó ablakos programokat készíthetsz vele:
Én 11 évesen basic-eztem és turbo pascal-oztam. Akkoriban még nem volt internet :P
Viszont a tp szerintem most is jó választás.
Most már inkább a Free Pascal (+ később Lazarus).
És linuxon is megy... ;)
Nem, manapság a Pascalt és Basicet felejtsük el végre, régi, idejét múlt nyelvek.
Igen Lazarusban, Free Pascallal még lehet 1-2 dolgot csinálni, de sok haszna nem lesz.
A Python egy ezerszer jobb tanuló nyelv, több mindenre alkalmas és később is hasznos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!