Szerintetek jó programozónak menni?
az érdekelne hogy:
-mennyit kereshet egy programozó?
-nehéz munka?
Nyolcadikos vagyok és érdekelne ez a szakma. Ha valakinek van tapasztalata ezzel a munkával akkor azt is írja le :) köszönöm
én már 10.es vagyok és már lassan 2 éve tanulok programozni
az elején kicsit nehéz volt de belejöttem.Az infó tanárom szerint meglehet belőle élni rendesen.De ha ezt akarod csinálni akkor először meg kell tanulnod egy programnyelvet én ajánlom neked a Pascal-t vagy a C#-t.
Szerintem minden jó, ha SZERETED! :-)
Én például sohasem gondolkoztam el azon, hogy vajon szeretnék-e majd programokat készíteni, egyszerűen erről szól az életem.
Kb. 8 éves koromban kapott el a gépszíj! :-) ...azóta megismertem egy rakás programozási nyelvet, csak néhányat említek: BASIC, Assembly (Commodore, PC), Pascal, C, C++, Java, Occam, Haskell, ...blablabla... ...OpenGL, DirectX... ...Android... :-)
És szerintem mindegyikből meg lehet élni, HA OLYAN PROGRAMOT ÍRSZ, AMIRE VAN IGÉNY ÉS KERESLET!!! :-)
Az első válaszolónak nagy tapasztalata van :D
Ha érted, el tudod sajátítani akkor hajrá. Szerintem nem nehezebb mint mást megtanulni, csak a lényeg, hogy érdekeljen. Állás terén nincs tapasztalatom, de már közel 8 éve foglalkozom a témával (éppen az egyetem padjait koptatom). Pascalt tanulni hülyeség, mármint jó hobbinak elmegy, de nem igen keresik, C# jó-jó, de inkább C/C++ vagy JAVA, DE ha tényleg ezzel akarsz foglalkozni nem 1 esetleg 2 nyelvet kell tudnod, hanem jóval többet. Viszont nem árt ezeket alaposan ismerni, nem csak alapszinten. Sok a tanulnivaló, de nagyon élvezetes, kifejezetten imádom amikor fingom nincs mi a baja a programnak, holott az algoritmus jó.
Nézz itt körül kicsit:
https://www.youtube.com/user/TheHUNTutorials
C++t ajánlom és a Javat
Ha meg weboldalakat szeretnél programozgatni akkor html css javascript php stb
Bocs, de sok kommenttel nem értek egyet.
1./ Programozó egy érdekes foglalkozás. De mára nagyon szerte ágazó. Teljesen más pl. egy olyan programozó aki ipari automatikákat programoz és teljesen más aki játékprogramokat és megint más aki banki, ügyviteli rendszereket, és megint tök más aki webet és webes alkalmazásokat. A kereslet is eltérő.
2./ Elég régen vagyok a "szakma" környékén de azt látom erre születni kell, vagy nagyon sok munka. Nagyon sajátos gondolkodás módot igényel. És ezt a legnehezebb megtanulni.
3./ Pont a fentiek miatt kb. tök mindegy, hogy ki milyen programnyelvvel kezdi, először úgyis a gondolkodásának kell átállnia. Ma nagyon divatos lett az objektum orientált programozás sok területen, de pl. ipari automatikáknál nagyon ritka. Érdemes előszőr valami egyszerűbb (procedurális) programozási nyelvvel kezdeni (erre pl. a Pascal nagyon megfelelő). Ha ott már felvette a fonalat és érti mitől döglik a légy, akkor el kell kezdeni az objektum orientált nyelveket tanulni.
4./ Ha meg ipari automatikákat akar programozni (ide értve gépjármű elektronika, liftek, klímák stb.) akkor meg el kell menni valami igen alacsony szintű nyelv felé (assembly).
És senki ne mondja, hogy a Pascal zsákutca mert rengeteg Delphi fejlesztés van ma is. És rengeteg helyen használnak még procedurális programozást. De én ismerek olyan fejlesztőt aki Fortranban fejleszt ma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!