Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lazarus (Free Pascal) -ba...

Lazarus (Free Pascal) -ba sehogyse tudom begyömöszölni a freeglut-ot?

Figyelt kérdés

Elméletiekben a hozzávaló header file alapból benne van a Lazarus unitjai közt, csak a dll-t kell beszerezni, de valahogy nem akar összejönni. Letöltöttem több dll-t is, ( különbözô verziókat, mert a junit-ban azt írták, hogy up to 2.6.0 mindent támogat, de egyik se jó neki. átírtam a glut.pp-t, hogy a freeglut-ot töltse be, ne a glut32-t, meg bele írtam a freeglut-os funkciókat, de úgy is semmi. Látszólag minden okés a sima GLUT-os funkciókkal megy (ha a glut32 és a freeglut is be van töltve, azaz úgy ahogyan alapból van) de amint meghívnék bármi freeglut-os funkciót, vagy bármit, a progi egyszerüen megáll, se debugger semmi, mint ha így kéne történnie. (ugyan ez only freeglut-tal is) pedig látszólag betölt mondebt, a procedúrák nem nil-ek. Esetleg ha valakinek fent van a Lazarus, akkor írjon egy privát üzenetet, és küldök neki pár minta forrást, hátha neki mûködik.

esetleg ha valakinek csak úgy mûködik, akkor megírhatná, hogy mit és hogyan használ (milyen dll stb.) nagyon megköszönnék minden segítséget :)

2013. júl. 15. 22:28
 1/10 tabaki ***** válasza:

Nekem küldhetsz, de hogy mikor fogok vele foglalkozni... Most nagyon nem érek rá legalább két hétig.

tabaki@uw.hu

2013. júl. 16. 18:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Te még a másikra se nagyon válaszoltál :D, de azért elküldöm, mert ez most nagyon megakasztotta a munkafolyamatomat, addig nem tudok dolgozni a "nagy projekten" amíg nem oldódik ez a helyzet meg. :(
2013. júl. 16. 21:51
 3/10 tabaki ***** válasza:

Bizony nem, most tényleg nincs időm, csak belekukkantottam, és farral jöttem ki a zipedből... De félretettem boldogabb időkre.

Ezt a glutos dolgot is csak kipróbálni gondoltam, hátha nálam valamiért megy, egyébként ehhez se értek egy kukkot sem.

2013. júl. 17. 01:20
 4/10 A kérdező kommentje:

Amint kicsit össze szedem magam, el fogom. küldeni neked, méghacsak egy forrást is, mert nagyon el vagyok már keseredve, már elgondolkodtam azon, hogy írok a freeglut header készítôjének, hogy akkor most hogyan tovább.

De igazad van, az a zip elég kaotikusra sikerült, az gyakorlatilag a gyakorló mappám volt, és még az is, mielôtt rászánod magad, mindenképp írj, mert az alappelda-at még mindig fejlesztgetem néha (ha még nem lenne elég katasztrófális) :D

2013. júl. 17. 01:39
 5/10 SimkoL ***** válasza:

Küldheted nekem is: simkol@pro.hu

Este megnézem :)

2013. júl. 17. 09:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Én nem tudom mi van, vagy mi nincs, de amikor csomagoltam össze, amiket küldeni akarok, az egyik egyszer csak életre kelt( mert kipróbálgattam mindet) és fogalmam sincs, hogy mitől és hogyan, de azért elküldöm, ha már beígértem. (most kicsit hülyén érzem magam)
2013. júl. 17. 13:58
 7/10 tabaki ***** válasza:
Köszönöm, megkaptam, majd nézegetem...
2013. júl. 17. 14:42
 8/10 SimkoL ***** válasza:
Első tesztre, ránézésre belegabalyodhattál a dll verziókba. A harmadik mappában lévő szépen fut a 2.6.0.0 és a 2.6.0.1-el de nem fut a 2.8.1-el mivel az up to 2.6.0 azt jelenti hogy a 2.6.0 -ig támogatott. Nem néztem át nagyon, de egy verzió ellenörzéssel kiszürhetőek az ilyen jellegű hibák.
2013. júl. 17. 17:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most már, hogy van egy működő támpont, amihez képest tudom tesztelni. Lehet, hogy ott rontottam el, hogy az up to 2.6.0-ot 2.6.0 felettinek fordítottam.
2013. júl. 17. 22:07
 10/10 SimkoL ***** válasza:
Érdekes az angol nyelv :)
2013. júl. 18. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!