Hogy tudok ilyen átlátszó képet készíteni?
Egy jobb képszerkesztő programban sima ügy.
Például ott az ingyenes GIMP.
Megpróbáltam a gimp-el.
Így:
Eszközök --> Kijelölő eszközök --> Szín szerinti kijelölés, itt katt a háttér fehér színére.
Ha a képben is van fehér szín amit kijelölt ezeket töröld.
Jobb katt a kijelölt részen -->Kijelölés --> Invertálás
Szerkesztés --> Másolás
Fájl --> Új A megjelenő ablakban Speciális lehetőségek --> Kitöltés ezzel --> Átlátszóság
Majd az új átlátszó képen Szerkesztés --> Beillesztés
Fájl --> Mentés másként
Nem nyert.
Ötlet?
Szín- Színből alfa
És ne jpg-ként mentsd el, mert pár formátum nem támogatja az átlátszóságot. Bmp, png például nyerők.
"Megpróbáltam a gimp-el."
A leírt metódus a program tökéletes meg nem sejtését mutatja. Itt egy másik kérdezőnek, egészen más témában írtam egy választ, de a tanulságai ebben a próbálkozásban is hasznosak lehetnek:
A két idézett képre én egyébként nem Gimpet használnék, tipikus Inkscape-es feladat, mellesleg képes átlátszó háttérrel is menteni (csak PNG-ben exportál, de az éppen elég, később akármivé átalakítod Irfanview-val), bár neked a képek alapján nem erre van szükséged, csak a szerkesztés közben kell átlátszó/áttetsző képelem.
Remélem, jutottál valamire, túl sok jelét nem adtad, hogy hasznát láttad volna a tanácsaimnak. A múltkor nem hívtam fel rá a figyelmedet, de az Inkscape tisztán használva nem tudja, hogy még kissé el is maszatolja a képet az átlátszó részen, ahhoz mindenképpen egy bitképes szerkesztővel előkészített részlet kéne. De azért jópofa dolgokra képes anélkül is.
Inkscape-próba:
Gimp-próba:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!