Java feladatok?

Figyelt kérdés

Most tanulom a Java nyelvet.

Meg eleg az elejen vagyok,az Agyhullam es a 24oras konyvet olvasom.Szeretnek valami jo feladatokat amikkel gyakorolhatom a nyelvet,nem tul nehez de nem is lya hogy irjam ki az elso 100primet.(pascallal mar kezdtem megbaratkozni suliban is ezt csinaljuk szal az ilyen resze megy).Inkabb valami olyan feladat aminek koze van az OO-hoz,nem 5perces kicsi gondolkodtato utanna nezeses.

Varom a jo kis feladatokat :)

2012. jún. 29. 18:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Hmm annó kaptunk egy egész jó feladatot, már nem emlékszem pontosan mi volt, de valami hasonlót megpróbálok írni. (Értelme nincs sok, de gyakorlásnak jó, ha felrakod az eredményt, akkor véleményezem is.)

Ez színtiszta OOP, ha sikerül jól megcsinálni, akkor érted a lényegét.

Szóval "készíts" egy börtönt. :)

Vagyis egy csomagot és benne a szükséges osztályokat, a megfelelő láthatósággal úgy, hogy könnyen használható legyen. (Igyekszem kifejteni mire gondolok.)

Kell egy börtön osztály, amiben tárolod a embereket és a cellákat.

Az emberek között vannak dolgozók és rabok. A dolgozók között egy (és pontosan egy) börtön igazgató lehet és akárhány börtönőr, illetve (korlátozott számú!) rab.

Egy cellába pontosan 2 rab fér,egy adott börtön objektumban (magában a létrehozott börtönben ugye) limitálva van a cellák száma! (Az inicializáláskor megadható a cellák száma, ha nincs megadva érték, akkor legyen mondjuk 10 cella.)

Új fogoly csak akkor kerülhet be, ha van elég üres hely és ha van cella ami nincs tele, akkor abba kerül a rab. (10 cella esetén ez ugye 20 rab.)

A börtönből tedd lekérdezhetővé az üres helyek számát, valamint tedd listázhatóvá a cellákat és minden cellában a rabok nevei is legyen lekérdezhetőek.

Minden embernek van neve, születési dátuma és dolgozóként fizetése, fogolyként pedig letöltendő évek száma. (Tfh. években elég számolni.)

Hirtelen ennyi, de persze nyugodtan bővítsd ki. :)

Akartam még pár dolgot beletenni, de ennyi kezdésnek jó lesz.

Hajrá, jó munkát, várom az eredményt. :P

2012. jún. 29. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Jah igen, mondjuk azért ez nem az 5 perces kategória, de mondjuk olyan 30 alatt meg lehet csinálni. :)

Ilyeneken érdemes gyakorolni inkább!

Szedd össze, hogy mi kell, rajzolj hozzá kicsit, tervezz és utána kódolj. Akkor tényleg hamar készen van!

2012. jún. 29. 19:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Na még kapsz egy minta UML-t.

Persze sok egyéb módon lehet ezt még kialakítani, más adatszerkezetekkel is akár, bárhogy, de kiindulásnak jó lesz. (A megfelelő metódusokat rád bízom, hogy mit és hogyan implementálsz, illetve ettől is eltérhetsz bármerre.)

[link]

(Nem kell belekötni, hogy hol nem helyes esetleg az ábra, a lényeg kb érthető.)

2012. jún. 29. 19:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Csak most sikerult gep ele ulnom es elolvasnom :)

Kicsi idobe fog telleni mert meg csomagokat,Az agyhullam konyv szerint a "befottek"-ig nem juttam el :)

Meg par kerdes,remelem nem kerdezek hulyesegeket:

Csak egy bortonor:ezt pontosan hogyan tudom megoldani?Osztalyvaltozo-ban tarolom hogy hany volt letrehozva es ha egynel tobb akkor nem engedem,vagy hogy?

Gondolom a rabokat is igy kell szamon tartani illetve a cellak szamak.

Az ember es dolgozo ezek elvont osztalyok kell legyenek?

2012. júl. 1. 16:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Ott van az ábra hozzá.

A csak egy esetében lehet az, hogy egy olyan típusú változót tárolsz.

A több érték esetében lehet hogy láncolt listád van és egy limitit nézel mindig, hogy eléri-e azt az elemszám.

Nem kell absztraktnak lennie, de lehet az is, döntsd el. :)

Sok megoldás lehet, ez csak egy lehetőség.

2012. júl. 1. 18:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem ertem az utolso kommented :S
2012. júl. 1. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!