Ha nem indul a windows de beindulhatna csak a cmd. Exe-én keresztül hogyan oldható meg?
Windows XP/7/8/10?
Telepítőlemez van kéznél? (nem újratelepítéshez, hanem javításhoz)
Na, arra befizetek, hogy valaki erre a halandzsára értelmes levezetéssel válaszoljon, még ha az „összes” kérdésed az az egyetlen egy is, amit a címsorban föltettél. A cmd.exe is a rendszer része, tehát az is ott csücsül a merevlemezeden, amelyet nem érsz el. Kíváncsi volnék, akkor hogyan akarod futtatni. És az vajon hogyan futtatna egy másik, szintén elérhetetlen programot?
Ha a Windows-telepítőlemezes javítás nem válik be, próbáld meg elindítani a gépet egy linuxos live-cédéről, és megnézni, hogy a merevlemez egyáltalán csatolható-e. Ha igen, mentsd le róla a fontos adataidat, aztán formázd le, és telepítsd újra a rendszert.
cmd-be ezt kell beírni, hogy a következő indítás csökkentett módban történjen
- sima csökkentett mód:
bcdedit /set {current} safeboot minimal
- csökkentett mód nettel:
bcdedit /set {current} safeboot network
ezután indítsd újra a gépet majd írd be ezt cmd-be
hogy legközelebb ne safe modeban induljon:
bcdedit /deletevalue {current} safeboot
A kérdésed többi részét sajnos nem értem
Ha nem indul a windows de beindulhatna csak a cmd. Exe-én keresztül hogyan oldható meg?
Még mindig ez a kérdésem? A kérdés tekintetében olyan érdekelne valami command ami után rendszer alatt illetve ha csak az mint cmd elérhető és csak arról lehetne a rendszert indítani? Milyen command van vagy vannak ami command után a rendszer újraindul és azután csökkentett módba megy fut?
Saktara baktara.
Csiribú-csiribá bummbelebum.
Tórárette táré hohh.
„Még mindig ez a kérdésem?”
Tartok tőle, hogy igen. A válaszokat semmibe veszed, ha azok nincsenek szinkronban a te agyrémeddel -- láthatólag meg vagy róla győződve, hogy a sok hülye nem értette meg a kérdésed, de ha eleget mantrázod, számukra is eljön a megvilágosodás.
Nem tudom, mi van a gépeddel, de az, hogy csak a parancssor indul el, nem véletlen kisiklás, hanem egy beteg állapot, amelyet nem tudsz orvosolni valami varázsige begépelésével. Ha a parancssor egyáltalán működőképes, egy hacker talán végig tudná ellenőrizni vele az indítás folyamatát, és az adatok tömegéből előbogarászni az okot, ami szerintem vírusfertőzéstől hardverhibáig bármi lehet, és esetleg jótékonyan be is tudna avatkozni. De te nem vagy hacker, ezért elégedj meg a hétköznapi elmék számára megadatott lehetőségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!