Hogyan lehet gif képeket egyesíteni?
Itt van egy példa.
3 mozgókép van, amit egyé szeretnék varázsolni. Ehhez milyen programot ajánlotok?
Ill. egy tutorial videónak is örülnék.
Köszönöm.
Kipróbáltam,letöltöttem amit belinkeltél és egyesítettem.
Bocsi, félreérthető voltam.
Úgy gondoltam az egyesítést, hogy a képek nem a szokásos szekvencián alapul, hanem egymás alatt mozognak szinkronban.
Szerintem ez nem automatizálható, pláne, hogy az animációk hossza sem azonos. Arra van esély, hogy áldozatos kézi munkával fázisonként egybeszerkeszd, mondjuk Gimppel.
Uhh Tabaki... Mennyi időt vett igénybe?
Nincs fent Gimp, de leszedek egyet. Kérlek adj egy támpontot, hogy miként álljak neki, mert elképzelésem sincs...
Kábé másfél-két órát, de ebbe számítsd bele, hogy egy szinte használhatatlan régi gépen csináltam, egy 2.6-os Gimppel.
Valójában a Gimp kevésbé lényeges, csak én nem használok fizetős programot, nyilván megcsinálhatod Photoshoppal is, vagy tetszőleges egyéb programmal, amely képes animált GIFet menteni.
Az elv eléggé egyszerű, ennek árát fizettem meg a sok manuális munkával. Ezek a GIFek sok (22, illetve 25) képből állnak, amelyeket a böngésző vagy a nézegetőprogram egymás után levetít. Ahhoz, hogy egy nagy képben együtt tudjanak mozogni, az kell, hogy a nagy GIF minden kockáján szerepeljen mindhárom kis GIF megfelelő sorszámú kockája. Ennek megfelelően először kértem egy akkora képet, amekkorára egymás alá ráfér a három kis kép (500 X 600 pixel), utána arra még 24 átlátszó réteget, amelyeket a Rétegek ablak névrubrikáiban beszámoztam. A Nézet menüben beállítottam egy 500 X 200 osztású segédrácsot, hogy a téglalap-kijelölést könnyű legyen pontosan méretre húzni. Ezután megnyitottam a felső kis képet. A kis kép Rétegek ablakában ráálltam a háttérképre (vagyis az első rétegre), Ctrl+C-vel kimásoltam, majd a nagy kép első rétegén téglalappal kijelöltem a helyét, Ctrl+V-vel bemásoltam, és a horgonnyal leokéztam. Megint átmentem a kis képre, és a második réteget ugyanígy átmásoltam a nagy kép második rétegére, satöbbi, satöbbi. Ha jól emlékszem, ez volt a 22 kockás animáció, ezért az utolsó három rétegre ugyanazt a kockát másoltam. Mikor kész volt, megnyitottam a másik kis képet, annak a hátterét megint a nagy kép hátterére másoltam, csak az előző kép alá, ugyanígy tettem a többi réteggel is. A harmadik képpel szintén végigcsináltam ugyanezt a procedúrát.
Menet közben természetesen gyakran mentegettem a Gimp saját XCF formátumába. Végül megkaptam a 25 rétegű nagy képet, amelynek minden rétegén megvan mindhárom kis kép megfelelő számú fázisképe. Ekkor elmentettem GIFbe (az új Gimpben nem Mentés másként, hanem Exportálás címszóval teheted meg), és a megjelenő ablakban a Mentés animációként opciót választottam. Az Exportálás gomb után megjelenő újabb ablakot a következőképpen állítottam be:
A Mentés gombra lőve létrejött a kép.
A munkát egyébként le lehetne rövidíteni valami olyan videószerkesztővel, amelyik tud osztott képernyőt készíteni, és lehetőleg kezeli a GIF formátumot (ha nem, akkor azt más programmal képsorozattá kell alakítani, és úgy bevinni, illetve végül a videót GIFfé konvertálni). Az így nyert Gif szerkezete egyébként eltérő lenne, a rétegek nem kombinálódnának, hanem felváltanák egymást. Hogy a különbség a látvány szempontjából mit jelentene, annak nem jártam utána.
Az a baj, hogy ezt már túl bonyolult lenne elmondani... Mindenesetre megcsináltam a videószerkesztős megoldást Blenderrel és a linux ImageMagick programjának trükkös opciókkal meghívott convert utasításával. Itt az eredmény:
Szerintem ez se lett rossz, gyorsabban megvolt, és még jóval kisebb is a fájl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!