Debian Jessie és az Ubuntu 14. 04 LTS is lefagy nálam, de mindkettőből az előző verziók rendesen mentek. Mi okozhatja ezt?
Asus K52De laptop-ról lenne szó és érdekelne hogy mi okozza ezt a jelenséget, az Ati Mobility Radeon HD5470 series videokártya, vagy más? Kezdődő hardver hiba jelentkezik így, de akkor az előző verziók (Debian előző stabil és Ubuntu 12.04 változat) miért mennek normálisan, hiba vagy fagyás nélkül?
Mindkettőt Gnome felülettel szerettem volna használni, de ugyanúgy lefagynak, képernyő szürke lesz és semmi nem látszik, vagy pedig minden látszik de nem lehet egeret használni, lefagy az egész...
Van hogy már induláskor lefagy, van hogy megy percekig, van hogy órákig, teljesen véletlenszerű a lefagyás, volt hogy gépeltem valamit és közben fagyott le (sötétedett el a képernyő).
Google-vel sem találok semmi okosságot ezzel kapcsolatban, csak nálam jelentkezik ez a probléma? Valaki hozzáértő mondana véleményt, hogy mit lehetne tenni? Videokártya gyári meghajtója szépen felment, de utána már el sem indult a rendszer, a bootfolyamat után elsötétedett a képernyő...
Memtest86+ nem ír semmi hibát.
A "grep -i 'error' /var/log/messages' > hiba.txt eredményez több mint egy megás fájlt, de mivel nem értek hozzá ezért nem tudom mi mit jelent...
ha ez megnyugtat,asus k50c laptopon nekem se megy a 14-es ubi,kénytelen vagyok rajta 12-est használni.
rakj rá egy 12.04-est,az még 2017-ig kap frissítéseket.
azt én se tudom,hogy miért nem megy,a laptop csak netre van használva.
esetleg írok egy teamspeak címet privátba,gyere fel,és megpróbáljuk kitalálni,hogy mi lehet a probléma.
Sajnos nem tudok segíteni. De az ubuntu.hu/forum oldalon hamébb kapsz válasz.
Esetleg próbáld meg hogy mate vel telepíted, vagy ne telepíts semilyen felületet és konzolosan próbáld meg hogy lefagy e.
Szerintem ati nál is vannak régebbi nyílt forráskódú driverek, próbáld meg azzal
nem tudom hol olvastam, de ha frissítetted és nem teljesen újratelepítteted, akkor azt írta a srác hogy:
frissítés előt átváltott az Open source driverre, majd frissítés után visszaváltott a zárt driverre, és akkor nem volt neki baja
disztro frissítés előtt mindig kikapcsolom a zárt drivert,és a nyíltal csinálom.
a rendszernek magának nem volt baja,a frissítés kezelő nem látta időnként az egyik ppa tárolót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!