Tudtok egyszerű, de menő animáció készítő programot?
Az animációkészítés úgy, ahogy van, bonyolult műfaj, tehát a programjai is bonyolultak. Nulla tapasztalattal szerintem jobban jársz, ha képenként megrajzolod, és utána összefűzöd valami GIF-szerkesztővel, vagy akár PhotoScape-pel. Én előszeretettel ajánlom a MonkeyJam programot is erre a célra:
Magukat a fázisrajzokat természetesen ne Paintben készítsd el, hanem valami rétegeket kezelő képszerkesztőben. A Gimp ideális lenne a célra, de ha nem ismered, használj valami egyszerűbbet, Phoxót vagy PhotoFiltret, itt adok linkeket:
Ha mégis kifejezetten animációra való célprogramokat szeretnél inkább, elvileg megpróbálkozhatsz a következőkkel:
2D:
3d:
...de egyik sem két estés nekikészülést igényel. Egy régi kérdésre született össze-vissza mindenféle:
Sajnos, a szövegemben az egyszerűsége okán leginkább ajánlott Creatoon program saját oldala megszűnt, viszont itt letöltheted az aktiválókulcsával együtt:
Vírusvédelmi szempontból leszel szíves te ellenőrizni. A program egyébként -- a többi ajánlottal egyetemben -- ingyenes, az aktiválóját is maga a szerző tette publikussá, amikor az eredetileg fizetős programot felszabadította.
Hú, majd' elfelejtettem, ezt a kettőt ki ne hagyd:
Pálcika-animáció -- az alapja nagyon egyszerű, indulásnak élvezetes, tanulságos és szórakoztató, de mindenképpen nézd meg azt is, hogy miket csináltak mások. Legjobb, ha a Youtube-on is rákeresel, szerintem nagyon jól fogsz mulatni. Egy kis ízelítő:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!